Home Alcoi El projecte Smart City d’Alcoi ja compta amb el Pla Director que...

El projecte Smart City d’Alcoi ja compta amb el Pla Director que estableix les línies d’actuació

944
0
SHARE

El projecte per a convertir Alcoi en una Smart City eficient, sostenible i interconnectada ja compta amb el Pla Director que estableix les línies d’actuació a seguir. Tot i que diversos projectes ja estan actius i altres en vies d’estar-ho, la ciutat dels ponts encara ha de rebre assessorament comunitari per a implantar aquest concepte, que previsiblement serà exportat a la resta de poblacions alacantines.

Durant la present legislatura, la ciutat d’Alcoi ha assolit la transformació digital per a mirar cap al futur en millors condicions com a un dels principals projectes a desenvolupar. És la coneguda tendència Smart City, que pretén marcar el camí que han de seguir les ciutats del futur per a fer més fàcil, interconnectada i sostenible la vida dels seus ciutadans. Els conceptes que formen part d’aquesta tendència són l’ús de les noves tecnologies, l’eficiència energètica, la sostenibilitat mediambiental i un llarg etcètera.

Sota aquests paràmetres és sota els que la ciutat d’Alcoi ha confeccionat el Pla Director, el document que marca les línies d’actuació i els instruments a utilitzar a la capital de l’Alcoià per a ser una Smart City. Aquesta línia d’actuació ja s’implanta a diverses ciutats europees, i de fet Alcoi està en contacte amb elles, de les que rebrà assessorament per a activar els paràmetres de la Smart City. Alguns d’ells ja han sigut aplicats a la ciutat, mentre altres estan en marxa o en vies de posar-se en marxa. Tots ells estan inclosos al Pla Director de la Smart City a Alcoi.

El full de ruta per a aplicar els conceptes smart a Alcoi comprèn també la creació de sinèrgies entre diferents ens de la ciutat per a activar iniciatives i dotacions que afavorisquen un Alcoi més eficient en l’ús de l’energia, menys contaminant i més interconnectat en totes les vessants. L’aposta per aplicar aquests conceptes ha portat a la ciutat dels ponts a ser seleccionada per a rebre assessorament europeu en aquesta matèria, i també a ser referència a tota la província en la implantació de la smart city. Una vegada testat el funcionament de les línies d’actuació que estableix aquest concepte, l’exemple d’Alcoi serà exportat a la resta de poblacions de la província.

Tot el procés del Pla Director per a la Smart City a Alcoi s’ha elaborat passant pel Consell Econòmic i Social, així com per diferents ens veïnals, econòmics i educatius alcoians.