Home Alcoi Generalitat destina 400.000 euros per a acabar la rehabilitació del grup de...

Generalitat destina 400.000 euros per a acabar la rehabilitació del grup de llars Sant Jordi d’Alcoi

771
0
SHARE

Ajuntament d’Alcoi i Generalitat han acordat l’arribada d’una subvenció de 400.000 euros amb els que acabar la rehabilitació dels darrers 20 pisos que queden per rehabilitar al grup d’habitatges Sant Jordi alcoià. Les obres, aturades en 2012 per impagaments del Consell, han rebut en total 2,8 milions d’euros per a recuperar la imatge i salubritat que necessita l’edifici.

El parc d’habitatges públics ha donat durant dècades la possibilitat a milers de famílies de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla d’accedir a una llar amb millors condicions econòmiques que les promocions de constructores privades. Aquest tipus d’habitatges compten, a  més, amb ajudes estatals o regionals per a fer més fàcil l’accés a una vivenda, especialment en aquells casos en que l’economia no facilite aquest fet. Però molts dels edificis coneguts com VPO, de protecció oficial, porten moltes dècades construïts, pel que necessiten rehabilitacions.

És el cas del Grup Sant Jordi, ubicat al carrer Entença d’Alcoi. Al 2011, després d’anys de reivindicacions per part dels veïns degut a l’estat de degradació de l’edifici, finalment la Generalitat comandada pel PP va acordar inversions per a rehabilitar l’edifici. No obstant, només un any després, l’adjudicatària va aturar els treballs en no haver rebut cap suma per part de l’ens autonòmic. Ja l’any passat, el Consell i l’Ajuntament van signar un conveni per a executar treballs en els 30 pisos que restaven, 20 en l’actualitat, gràcies a una inversió de 400.000 €.

La suma que arribarà forma part del l’acord que van signar Ajuntament i Generalitat en 2005, que es va reprendre 12 anys després. Durant aquest temps, i especialment des de 2012, els veïns de les llars afectades han patit diferents situacions a conseqüència de la indefinició dels treballs. La inversió prevista per Generalitat acabarà, previsiblement, amb el mal estat del Grup Sant Jordi i les molèsties que han hagut de patir els seus veïns. En total, el cost de la rehabilitació de l’immoble ascendeix a uns 2,8 milions d’euros.

Els veïns han mostrat la seua satisfacció per l’arribada d’uns treballs tan esperats com reivindicats.