Home Alcoi El regidor de VOX a Alcoi nega el colp d’Estat del 36...

El regidor de VOX a Alcoi nega el colp d’Estat del 36 en el primer plenari de 2020

2353
0
SHARE

L’aparició de formacions d’extrema dreta al panorama polític nacional ha desencadenat també una sèrie de discursos basats en la falsedat per part d’aquests partits. Entre els discursos més escoltats per part d’aquesta ideologia, el que parla de que la violència de gènere no existeix o el negacionisme respecte al canvi climàtic. Però ara, a la ciutat d’Alcoi i durant el primer plenari del 2020 s’ha produït altra negació a un dels fets històrics als que fa dècades que ningú posa cotons.

Ha sigut per part del regidor David Abad, de VOX, qui durant el plenari d’aquest divendres 3 de gener i segons diversos regidors han traslladat per xarxes socials, hauria negat el colp d’Estat del 36. Aquest fet històric va suposar l’inici de la Guerra Civil Espanyola que durant 3 anys va arrossegar la vida tots els indrets del país, i que va provocar una dictadura feixista que va durar vora 40 anys.

Segons el compte oficial de Compromís Alcoi a Facebook, Abad hauria negat aquest fet i hauria assegurat que l’exèrcit havia d’eixir als carrers per retornar l’ordre davant la crema d’esglésies i els atacs a empresaris. La manifestació del regidor d’extrema dreta alcoià ha provocat la indignació de diversos dels seus companys a la corporació municipal alcoiana. Alguns d’ells, com els de la pròpia Compromís, han fet una crida a la societat a lluitar contra els arguments falsos de VOX i fer front al que consideren feixisme.