Home Alcoià La muntanya alacantina es prepara per a rebre als Reis Mags amb...

La muntanya alacantina es prepara per a rebre als Reis Mags amb seguiment especial a tvA

765
0
SHARE

L’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla es preparen per a viure una celebració especial amb l’arribada dels Reis Mags de l’Orient. Per a no perdre cap detall, tvA ha preparat un ampli desplegament per a oferir, en directe, alguns dels principals actes. Així, la Burreta i el Campament Reial de ses majestats a Alcoi podran ser seguits en directe per aquesta casa. tvA oferirà enguany també en directe la Cavalcada dels Reis Mags d’Ibi, sense deixar de costat la resta d’actes que es celebren a cada població de l’interior alacantí.

Les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla mantenen històricament un estret lligam amb les festes nadalenques. A les diferents poblacions de la zona va nàixer la producció joguetera espanyola, en elles es celebra la Cavalcada dels Reis Mags més antiga de tota Espanya i, per damunt de tot, la màgia dels somriures dels xiquets està present per cada indret. Tots aquests factors fan de l’interior alacantí una de les àrees on major i millor atenció es posa a l’hora de rebre a Melcior, Gaspar i Baltasar i als seus emissaris.

Aquest proper diumenge, el mags de l’Orient arriben a totes les poblacions de la zona. Entre elles destaca Alcoi, que celebra enguany la seua Cavalcada número 134 de forma ininterrompuda. Més d’un miler de persones formen part del setge, entre les que s’inclouen els acompanyants dels Reis, els integrants de les carrosses i, sobre tot, els paqueters reials. Més de 450 d’ells seran els encarregats de repartir els regals amb les seues conegudes escales roges. Tot en una jornada que vindrà precedida per la ‘Burreta’, quan ses majestats reben els desitjos de grans i menuts.

tvA, l’única televisió de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, ha volgut enguany ampliar i diversificar el seguiment dels actes nadalencs a la muntanya. Ho farà duent a terme un intens seguiment dels principals actes nadalencs que es celebren a cada localitat. Així, aquesta casa prepara diferents emissions en directe per a divulgar el Nadal a tot l’interior alacantí. El primer d’ells tindrà lloc el proper dissabte 4 de gener, quan Alcoi reba la visita de l’Emissari de ses majestats, amb la lectura del Ban Reial i el Pregó del Tio Piam. A banda, els equips d’aquesta casa estaran repartits per les diferents poblacions seguint la jornada prèvia a l’arribada de Melcior, Gaspar i Baltasar.

Ja el 5 de gener, tvA estarà present en altra de les tradicions alcoianes que s’ha fet un lloc al Nadal Alcoià. És el Campament Reial, on es majestats passen la nit prèvia a fer realitat els somnis de xiquets i no tant xiquets. Serà també en directe i en horari d’11 a 12.30 hores. Ja per la vesprada, a partir de les 18 hores aproximadament, l’equip d’aquesta casa es desplaça a Ibi per a oferir-los en directe la Cavalcada de la vila joguetera. I tot sense deixar de costat la cobertura a la resta de cavalcades de l’Alcoià, el Comtat i la Foia de Castalla.