Home Destacats El sector jogueter experimenta una crescuda del 6,8% en les exportacions durant...

El sector jogueter experimenta una crescuda del 6,8% en les exportacions durant el 2019

998
0
SHARE

L’exportació continua aportant dades positives al sector jogueter, que ha vist com aquestes vendes han crescut un 6,8% durant 2019. Es superen els 1.900 milions en vendes de joguets venuts a l’estranger, i entre els productes més venuts destaquen les nines. Ara, els jogueters de les comarques afronten les dos principals fires internacionals del sector amb ànim de millorar encara més aquestes dades.

L’espanyol és un mercat relativament menut per a productes com els joguets. Per damunt de la tercera part dels que es produeixen a tota Espanya ixen de la província d’Alacant, i concretament de la sub comarca de la Foia de Castalla. Però el fet de que el mercat intern no done per a grans vendes fa que, històricament, el sector jogueter haja acudit a l’exportació per a completar els seus comptes. Tant és així que bona part dels jogueters espanyols facturen més fora de les fronteres nacionals que dins d’elles, pel que eixir als mercats estrangers és capital per al sector.

Durant la crisi econòmica, bona part de les empreses del ram han sobreviscut gràcies precisament a les vendes en l’estranger. A pesar de la recuperació de les vendes nacionals, els jogueters continuen apostant per l’exportació i ho fan amb bones dades durant el ja extint 2019. Al llarg del passat exercici, les exportacions dels jogueters han crescut en l’ordre del 6,8%, arribant a una facturació en aquest sentit d’uns 1.900 milions d’euros. A pesar de la xifra, el joguet espanyols està llarg dels nivells exportadors de països com EE.UU., Xina o Alemanya. Els principals països que demanden joguets espanyols són Polònia, França i el Regne Unit.

Entre els productes jogueters espanyols que més èxit tenen a l’estranger es troben les nines, que lideren des de fa anys els creixements en exportacions. L’elevada qualitat d’aquests productes, que compten inclús amb patents internacionals, fa que la seua demanda no deixe d’augmentar any rere any. En concret, durant 2019, la venda de nines a l’estranger ha crescut un 15% respecte a l’any anterior. Altres dels productes més exportats pels jogueters son els naips, els tricicles i patins i els cotxes a pedals, tots amb creixements propers al 10%. L’empresa nascuda a Onil Famosa continua liderant les exportacions espanyoles.

A falta de conèixer indicadors del mercat nacional, les dades del 2019 parlen de que la Comunitat Valenciana ha sigut relegada al segon lloc per Catalunya en quant a exportacions de joguets. I tot en el marc de les dos principals fires que el sector du a terme a nivell internacional: Hong Kong i Nuremberg. La primera d’elles tanca portes aquest dijous a terres asiàtiques, mentre la segon tindrà lloc la darrera setmana del mes i comptarà amb presència de tvA, l’única televisió de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla.