Home Alcoi Habiliten un servei d’eliminació gratuït per a restes agrícoles en l’entorn de...

Habiliten un servei d’eliminació gratuït per a restes agrícoles en l’entorn de la Font Roja

844
0
SHARE

La proliferació de cremes agrícoles és un dels factors que maximitza el riscs de que es produisquen incendis forestals. Un fet que cobra encara més importància a l’hora d’evitar-ho en el cas de que la zona on es duen a terme les cremes estiga prop d’una zona d’elevat valor natural. És el cas dels parcs naturals que es troben a l’interior alacantí: el de la Font Roja i el de la Mariola.

Al llarg dels darrers exercicis, els responsables del primer d’ells han enllestit un mètode per a prevenir que les cremes puguen detonar incendis. Es tracta d’oferir als propietaris de finques la possibilitat de triturar les restes agrícoles que necessiten cremar d’una forma gratuïta. Una iniciativa que es repeteix enguany i que afecta a veïns d’Alcoi i Ibi que tenen propietats al propi parc o la seua zona d’esmortiment.

Les persones interessades poden acudir a qualsevol dels dos ajuntaments implicats per a demanar el servei a la seua parcel·la. És l’únic requisit per a una iniciativa que es durà a terme amb una biotrituradora després de que els gestors del parc hagen quantificat i planificat el nombre de triturades a dur a terme. El termini en que s’executarà aquesta iniciativa avarca des del 15 de febrer fins al 30 de maig.