Home Alcoià El sistema ‘Reutilitza’, o com primar una nova vida als productes dels...

El sistema ‘Reutilitza’, o com primar una nova vida als productes dels ecoparcs abans de reciclar-los a l’Alcoià-Comtat

0
SHARE
Dos operaris en un ecoparc mòbil del Consorci Terra.

El Consorci de Residus Terra ha engegat el sistema Reutilitza per posar en valor aquells objectes que arriben als ecoparcs fixos i mòbils, i que podrien reutilitzar-se, allargant així la seva vida útil. Es tracta d’un espai web creat per l’empresa concessionària de la xarxa d’ecoparcs PreZero, amb l’objectiu que la ciutadania dels 37 municipis que formen part del Consorci puguen beneficiar-se d’aquest innovador sistema que fomenta l’economia circular.

El programa Reutilitza està operatiu des del 1 de juliol passat i consisteix en un programa d’obtenció i intercanvi de punts que pretén posar en valor aquells objectes que arriben als ecoparcs i pel seu bon estat poden tenir una segona vida. El sistema és totalment gratuït i funciona amb el mateix compte de la xarxa d’ecoparcs.

Segon vida abans que reciclatge

Es poden adquirir tant objectes com afegir-los a la plataforma o portar-los als mateixos ecoparcs. Només per dipositar residus a la xarxa d’ecoparcs del Consorci Terra ja es sumen punts, puguen ser aquests o no reutilitzats. Al catàleg del programa, on ja apareixen els articles que es poden retirar, també es detalla a quin ecoparc -Xixona, Ibi o Muro– es troba l’objecte.

Amb aquest sistema els residus es converteixen en recursos, fomentant-ne la circularitat i la reutilització abans que el reciclatge. Al catàleg es troben productes com joguets, aparells electrònics i altres objectes. Tots els usuaris que han fet ús de la xarxa d’ecoparcs ja disposen de 20 punts extra per començar a utilitzar el sistema Reutilitza.