Home Castalla La presentació de la Revista Festera obri el camí a un mes...

La presentació de la Revista Festera obri el camí a un mes d’actes previs a les Festes de Castalla

0
SHARE

L’1 de setembre és una de les principals dates que tothom baralla a la ciutat de Castalla. És el dia en que ixen als carrers de la capital de la Foia els trages, boatos i capitanies que porten tot un any preparant l’espectacle dels Moros i Cristians. Eixa jornada és el Dia de l’Entrada per als festejos castelluts, encara que tot l’engranatge fester ja porta setmanes funcionant. El primer acte previ als Moros i Cristians ha sigut la presentació dels que seran els principals protagonistes de les Festes d’enguany: són les capitanies de les 7 comparses que desfilen a Castalla.

Però cada nova edició dels festejos compta a més amb un document de referència que amb el pas dels anys s’ha convertit en tota una memòria gràfica de la que és una de les grans tradicions de la ciutat. Es tracta de la Revista Festera, que recull a les seues pàgines tota la crònica del que van ser els Moros i Cristians del 2022, els primers en que es va recuperar la normalitat després de la pitjor fase de la pandèmia.

Gran expectació

A banda de la memòria escrita i gràfica de les darreres Festes, la Revista Festera també val per a conèixer als integrants de cadascuna de les 7 capitanies i als diferents actors dels festejos castelluts, com els angelets de la Rodella. Tot en una presentació que tingut lloc a l’Auditori Municipal, ple de gom a gom per a l’ocasió en una ciutat que comença a respirar Moros i Cristians.

Aquest proper cap de setmana es celebra la festivitat de Sant Jaume que serveis per a cridar als festejos. Però, abans de que arriben els actes centrals, la capital de la Foia encara celebrarà les seues Festes de Vaca.