Home Alcoi El tancament de dos centres de salut a Alcoi per vacances en...

El tancament de dos centres de salut a Alcoi per vacances en agost posa en peu de guerra als veïns

0
SHARE
El Centre de Salut de la Zona Alta d'Alcoi tancat, en una imatge d'arxiu.

Els mesos d’estiu solen ser relativament complicats per a la prestació de diversos serveis públics. Entre els més destacats degut a les afeccions que té sobre la població en general està el de salut pública. Però els integrants del col·lectiu, com la resta de la població, també té dret a un descans estival amb les vacances, que solen concentrar-se en el mes d’agost. El problema arriba quan des de les administracions no es preveu amb antelació la contractació de personal que suplisca als facultatius de vacances, cosa que deriva en el tancament d’infraestructures.

És el que ha ocorregut a la ciutat d’Alcoi, que veurà com durant el mes d’agost dos dels centres de salut que presten servei en la capital de l’Alcoià tanquen portes. Son els de la Zona Alta i Batoi, dos dels barris que composen la localitat i que solen patir quasi de forma crònica aquesta situació. Molts dels seus veïns són persones majors que fan un ús relativament habitual d’aquestes instal·lacions sanitàries, i que ara hauran de desplaçar-se a altres. Fet que els comportarà un perjuí, ja que hauran de fer-ho durant un dels mesos més calorosos de l’any.

Queixes veïnals

El centre de salut de Batoi restarà tancat entre el 31 de juliol i el 25 d’agost, mentre que el de la Zona Alta ho estarà durant tot el mes. Els seus usuaris d’aquests dos barris alcoians hauran d’acudir per a ser atesos als centres de la Fàbrica i la Plaça de Dins, ubicats a una notable distància d’aquests barris. Fet que ha motivat les queixes d’associacions veïnals com la Font Roja.

El traspàs de poders entre l’anterior govern del Botànic i l’actual del bipartit PP-VOX no ha suposat una solució per a una situació que aquesta dupla política ha criticat durant tota la campanya electoral. Cosa que no ha fet sinó incrementar el malestar dels veïns d’aquests dos barris alcoians per una situació que ja ve cronificant-se en els darrers anys.