Home Alcoi Els treballs per a enllestir un aparcament públic a la zona de...

Els treballs per a enllestir un aparcament públic a la zona de La Riba d’Alcoi entren en la seua fase final

626
0
SHARE
Diversos vehicles ultimen l'aparcament de La Riba a Alcoi.

Les obres de construcció de l’aparcament La Riba, situat en el centre de la ciutat d’Alcoi -a esquena dels carrers Sant Nicolau i Torre de les Maçanes- avancen seguint els terminis previstos. Van començar en acabar les Festes de Moros i Cristians, a la fi d’abril. El termini d’execució és de quatre mesos, per la qual cosa està previst que concloguen dins d’un mes aproximadament.

Aquest és un projecte d’adequació d’estacionament dissuasiu finançat al 90% pel programa d’Ajudes a Municipis per a la implantació de zones de baixes emissions i la transformació digital i sostenible del transport urbà, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència -finançat per la Unió Europea– NextGenerationEU.

L’adjudicació definitiva va ser per un import de 444.880,55 euros. Les obres consisteixen en l’adequació del solar com a aparcament amb entre 100 i 120 places en aquesta primera fase, podent-se ampliar a més en altres fases, així com l’enllumenat, recuperació de zona verda i clavegueram.

L’adjudicatària va presentar tres millores respecte al projecte en la seua oferta. En concret, la construcció d’un mur de maçoneria de pedra calcària, l’encintat de vorades i una xarxa de drenatge superficial mitjançant la construcció d’un nou embornal i la seua connexió amb la xarxa de sanejament.

Aquesta actuació permetrà, d’una banda, dotar d’aparcament al veïnat en una zona en la qual la majoria d’habitatges no tenen garatges propis. També dotarà d’aparcament públic per a anar tant als comerços com als nombrosos serveis que hi ha en el centre de la ciutat i, a més, servirà com a aparcament dissuasiu per a evitar que els vehicles accedisquen al centre històric.

Vora 25M€ en finançament comunitari

Alcoi ha aconseguit ja més de 24,8 milions d’euros dels Fons Europeus per a millorar i transformar la ciutat. És una de les ciutats d’Espanya amb major inversió per habitant i això s’ha obtingut gràcies a la planificació, un treball fet al llarg dels últims anys amb una estratègia centrada a fer una ciutat més sostenible, més inclusiva i més amable amb els vianants. En concret, dins de la primera fase d’ajudes per a les zones de baixes emissions, la ciutat dels ponts va assolir més de 2,5 milions d’euros per a set grans projectes.

El Regidor d’Urbanisme, Jordi Martínez, ha indicat que “en poc temps veurem un gran canvi en l’obra, quan retiren terres i comencen amb l’asfaltatge”. A més, destaca que “aquesta actuació és molt necessària i demandada, millorarà la mobilitat i ens permetrà complementar i potenciar la zona de baixes emissions en el Centre”.