Home Alcoi Entença rebrà les darreres novetats en tecnologia amb una nova inversió de...

Entença rebrà les darreres novetats en tecnologia amb una nova inversió de vora 107.000 euros

699
0
SHARE

El projecte de reforma del Carrer Entença d’Alcoi és un dels que marcarà l’evolució futura de les reformes als carrers d’una ciutat que aspira a ser referent en quant al concepte Smart City. En ell s’han aplicat paràmetres, tant constructius com de funcionament habitual, que segueixen la línia de ciutat sostenible per la que fa anys que està apostant l’Ajuntament de la ciutt del ponts.

Ara, aquest carrer, que ja compta amb alguns dels darrers avanços en materials que absorbeixen soroll i contaminació i amb sistemes de control del trànsit, va a rebre noves millores. Es tracta de punts d’evolució que no existien quan va ser implantat el projecte, entre 2017 i 2018, i que ara seran inclosos en el projecte. L’objectiu és millorar paràmetres com la sostenibilitat o la seguretat de vianants i conductors.

Per a aconseguir-ho, el Consistori alcoià invertirà poc menys de 107.000 euros en instal·lar dispositius de control de les zones de càrrega i descàrrega, bases luminosos als passos de vianants, més samàfors i càmeres de control del trànsit, punts de recàrrega de vehicles elèctrics i punts WIFI. Bona part d’aquests dispositius estaran alimentats amb energia verda que es recaptarà mitjançant plaques solars.

El contracta ha sigut ja adjudicat i té un període d’execució de 2 mesos, quan s’espera que Entença registre ja el seu aspecte definitiu. La licitació del projecte, a més, ha sigut adjudicada per uns 30.000 euros menys dels que contenia el pressupost base de licitació.