Home Alcoi El TSJCV frena Alcoinnova a La Canal degut a l’impacte mediambiental per...

El TSJCV frena Alcoinnova a La Canal degut a l’impacte mediambiental per a la Font Roja

0
SHARE

La darrera sentència del TSJCV respecte a l’ATE Alcoinnova ha aturat aquest projecte després de 6 anys de litigis judicials, tot i que la decisió suposa un canvi radical respecte a totes les anteriors, que tenien la mateixa argumentació per part tant dels ecologistes com de l’Ajuntament d’Alcoi. Encara cap recurs a la decisió, tot i que els guanyadors del procés esperen que La Española abandone la idea d’instal·lar indústria en La Canal, una vegada comprovats els riscos que suposa per al medi ambient que envolta la capital de l’Alcoià.

Alcoinnova, el projecte de trasllat de l’empresa agroalimentària alcoiana La Española a la zona de La Canal, ha patit un nou entrebanc que podria inclús aturar-la definitivament. Tot degut a la lluita continua que dos plataformes de caire ecologista mantenen contra aquest projecte, que busca traure les empreses de la marca alcoiana fora del casc urbà, on encara hui operen. Eixe trasllat es produiria a terrenys propietat de l’empresa en la zona d’esmortiment del parc natural de la Font Roja, pel que el projecte d’ATE exigia d’un intens anàlisi dels riscos per al medi ambient.

Una nova sentència, en aquest cas del TSJCV, ha acceptat els recursos de la Colla Ecologista La Carrasca i la plataforma Salvem El Molinar. Totes dos van detectar una manca d’informes que avaluaren els riscos per a l’entorn natural de la ciutat d’Alcoi, així com per al seu principal aqüífer. Eixe és el principal motiu per a que l’ATE haja sigut aturada, ja que el tribunal detecta un elevat perill per a la zona d’esmortiment de la Font Roja, integrada en la xarxa Natura 2000. La sentència no és ferma, però els ecologistes confien en que l’empresa busque altra ubicació.

Altre dels punts en els que incideix la sentència, contundent amb la manca d’informes mediambientals del projecte, és en que l’anterior govern regional va aprovar la declaració d’impacte ambiental sense tindre un estudi d’afeccions. L’empresa encara no s’ha pronunciat, però sí, l’Ajuntament d’Alcoi, que ha lamentat els sis anys perduts en un procés que ha acabat amb una decisió radicalment oposada a totes les anteriors per part de l’alt tribunal. I tot a pesar de que els arguments, tant dels ecologistes com de l’Ajuntament, sempre han sigut els mateixos. Ara queda per veure si finalment La Española opta per ubicacions alternatives com la proposada pel Consistori a Pagos.

Els serveis jurídics de la mercantil alcoiana avaluen el dictamen del TSJCV abans de fer qualsevol moviment en quant al projecte.