Home Alcoi El VI Focuspime d’Alcoi aborda digitalització i robòtica com a pilars del...

El VI Focuspime d’Alcoi aborda digitalització i robòtica com a pilars del canvi de model industrial

362
0
SHARE

Els tres darrers anys des de l’inici de la crisi sanitària de la Covid19 i la posterior crisi de materials, bèl·lica i d’inflació, han estat caracteritats per una profunda revisió del funcionament del sistema productiu a tot arreu. Si a eixos elements negatius se’ls afegeix la crisi climàtica i la necessitat de reduir l’impacte de l’acció humana sobre el Medi Ambient -i la competència empresarial-, la reconversió és quasi una obligació. Aquesta realitat ha impulsat accions que, en el cas de la muntanya alacantina, ja venien donant-se des de fa anys, com és el cas dels Focuspime.

Es tracta de condensar en una sola jornada informació i assessorament al voltant dels principals pols de transformació amb que compta el teixit productiu de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Enguany, les temàtiques centrals són la digitalització de les empreses i la robòtica com a suport productiu per a aquelles tasques que requereixen de més força bruta. Un fet que transformarà les mercantils de la zona cara al futur en torn a l’ús de la intel·ligència artificial i els algoritmes de producció per a optimitzar els processos productius.

Contingut demandat per les empreses

El Campus d’Alcoi de la UPV ha sigut de nou el lloc elegit per a dur a terme un esdeveniment que ha comptat amb uns 200 inscrits. Són les pròpies empreses de les comarques les que demanden els continguts del Focuspime per a aplicar-los en elles. La interconnexió entre els ens formatius, els econòmics i les empreses és bàsic per a donar resposta quant abans a les necessitats productives d’una zona que ha fet de la resiliència empresarial un dels seus principals baluards.

Amb una elevada probabilitat, la indústria del futur a l’interior alacantí requerirà de més personal especialitzat en l’entorn digital i la robòtica. Molts d’ells eixiran de les aules del Campus d’Alcoi de la UPV.