Home Alcoià Els 21 contagis detectats al Departament de Salut d’Alcoi fan pujar la...

Els 21 contagis detectats al Departament de Salut d’Alcoi fan pujar la incidència als 29 punts per a encetar juliol

586
0
SHARE

Les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla es troben en una situació de pèndul respecte a l’evolució de la pandèmia de la Covid19. Durant el darrer mes, la presència del virus a les poblacions de la zona s’ha incrementat en base a un repunt dels contagis detectats, que han superat el centenar durant el mes de juny. Un fet que ha provocat que el Departament de Salut d’Alcoi haja anat entrant i eixint durant tot el mes de la situació de ‘nova normalitat’.

A dia de hui, la muntanya alacantina està fora d’eixa situació idònia, seguint la línia d’augment de contagis que es dona a tota la Comunitat Valenciana. Tot després de la detecció de 21 nous contagis, que han fet ascendir la xifra de casos actius per coronavirus als 40 a l’interior alacantí -11 més que en l’actualització del passat dimarts-. Es reparteixen a raó de 12 a Alcoi, 4 a Cocentaina, 3 a Ibi i els únics positius detectats a Castalla i Onil.

Amb aquestes dades, la incidència acumulada del virus a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla ha pujat fins als 29 casos/100.000 habitants, fora -de nou- de la ‘nova normalitat’. És una situació que es dona a tota la Comunitat Valenciana, que ha vis multiplicar-se la seua incidència durant durant juny, ubicant-se a hores d’ara en els 121 punts. Un indicador que s’ha equiparat a la mitjana nacional (117), que per primera vegada des de març està per davall de la regional. I tot en una actualització sense mort per Covid19 a la muntanya alacantina.

Avança la vacunació

Les dades empitjoren especialment entre el sector poblacional dels joves, que encara no estan vacunats. No obstant, Sanitat Universal ja ha anunciat que el col·lectiu entre 20 i 29 anys també veurà avançada la seua vacunació a mitjans d’agost. Al Departament de Salut d’Alcoi, els antivirals han sigut inoculats ja a un 60% de la població, superant les 136.200 dosis. Més de 52.000 d’elles ja tenen la pauta completa i, per tant, estan ja immunitzades contra el coronavirus.