Home Castalla L’Agenda Compartida per la Circularitat abordarà la reutilització de l’aigua i la...

L’Agenda Compartida per la Circularitat abordarà la reutilització de l’aigua i la valorització de residus al projecte de la Foia de Castalla

0
SHARE
Un filó d'aigua eixint d'una aixeta l Imatge d'Arxiu.

El pròxim 24 de novembre a les 16:00, a la seu d’AIJU, se celebrarà la primera sessió específica del grup de treball del repte Valorització de Residus, on s’ha convidat els Ajuntaments d’Ibi, Castalla, Onil i Tibi, al consorci CREA, URBASER Ibi, ACTECO, IBIAE, R2 Innovació, representants del món acadèmic així com de les cooperatives agrícoles.

Aquesta reunió s’acull dins la implantació real d’un sistema d’economia circular que l’IVACE està duent a terme des de finals de 2021 a la Foia de Castalla, com a projecte prova en un àmbit territorial reduït, per dissenyar un full de ruta per a futurs projectes basats en la de participació i implicació social.

Temes tractats a la sessió

En aquesta sessió, dinamitzada per l’empresa d’innovació social Genion, es consideraran diferents projectes per accionar com: un pla comarcal integrat de gestió de residus, tècniques de recirculació de materials problemàtics o la possibilitat de creació d’un hub d’economia circular, entre d’altres . El grup de treball del repte Valorització de Residus liderarà des d’aquest moment de forma dinàmica qualsevol possible acció al territori.

Com indica Júlia Company, Directora General d’IVACE: “les agendes compartides representen una metodologia innovadora que coordina les institucions, els sectors productius i la societat civil en iniciatives col·laboratives que resulten més eficaces i sostenible” A més ressalta que “la Iniciativa de Ciutats i Regions Circulars coberta per Europa aporta ajudes estratègiques que seran molt importants per al projecte”.

Properes reunions

L’1 de desembre a les 16:00h, a l’Ajuntament de Tibi, es realitzarà la primera sessió específica del grup de treball del repte Depuració i Reutilització de l’Aigua, on s’han convidat els Ajuntaments d’Ibi, Castalla, Onil i Tibi, a Hidraqua, PAVAGUA, la Comunitat de Regants de la Font de Santa Maria, EPSAR i representants de les cooperatives agrícoles.

Durant aquesta sessió, es considerarà l’activació de projectes com l’urbanisme Green Water, l’embassament d’aigües pluvials, la instal·lació d’una EDAR amb energies renovables i hidrogen o un marketplace que fomente la simbiosi industrial. Serà aquest grup de treball qui lidere els projectes relacionats amb aquestes accions.