Home Alcoi Finalitza el confinament perimetral de dos setmanes que han patit Alcoi i...

Finalitza el confinament perimetral de dos setmanes que han patit Alcoi i Castalla

264
0
SHARE

Les ciutats d’Alcoi i Castalla deixen d’estar perimetralment confinades a partir de la matinada entre dimecres 20 i dijous 21 de gener. Durant dos setmanes, les dos localitats han restringit les entrades i eixides de persones i vehicles per a tractar de davallar la incidència del virus, cosa que s’ha aconseguit en comparació a altres poblacions del voltant.

L’evolució de les dades de la pandèmia de coronavirus que es registren a les comarques de la muntanya alacantina va motivar només acabar el Nadal l’enduriment de les mesures restrictives en fins a 29 localitats valencianes. Entre elles es trobaven dos pertanyents a la muntanya alacantina: Alcoi i Castalla. Totes dos superaven llavors el miler de casos per cada 100.000 habitants com a incidència acumulada, situació que a dia de hui es registra en desenes de poblacions a la província d’Alacant. Una d’eixes mesures fou el confinament perimetral de les dos ciutats, a banda del tancament dels seus establiments hostalers i instal·lacions municipals.

La mesura arriba a la seua fi en la mitjanit d’aquest dimecres 20 de gener. Durant dos setmanes, cap vehicle o persona ha pogut entrar o eixir de cap de les poblacions a no ser que fora per causa justificada. Només acudir al treball, atendre a persones majors i dependents o bé solucionar tràmits mèdics permetia accedir a elles. Una situació que provocat actuacions no permeses que han desembocat en sancions. Entre les dos poblacions s’apropen a les 500, imposades per motius com alçar les tanques policials per a accedir a tots dos municipis per llocs no permesos. Els controls policials a les principals eixides tant d’Alcoi com de Castalla deixaran d’estar presents ja cara al dijous 21 de gener.

Eixos controls han reduït precisament la quantitat d’eixides de vehicles a les dos localitats. També degut a que solament s’han deixat obertes les principals entrades i eixides a cadascuna d’elles per a facilitar el control dels accessos per part de les forces de seguretat. Control dificultat pel fet de que tant Alcoi com Castalla tenen termes municipals enormes amb múltiples vies per a accedir als municipis que les envolten.

Dos setmanes després de l’activació d’aquesta mesura, les dos poblacions afectades ja no encapçalen la incidència acumulada del coronavirus a la muntanya alacantina. Tampoc veuran, previsiblement, com es confinen perimetralment altres poblacions properes amb índex que tripliquen la incidència que tant Alcoi com Castalla registraven quan es va prendre aquesta mesura. L’enduriment de les mesures per part de Generalitat tampoc permetrà que l’hostaleria òbriga portes, ja que restarà tancada durant les properes dos setmanes.