Home Alcoià Els ajuntaments de menys de 10.000 habitants poden acollir-se a les ajudes...

Els ajuntaments de menys de 10.000 habitants poden acollir-se a les ajudes energètiques de la Diputació per 2M€

173
0
SHARE
Endolls i cables eixint d'una instal·lació de cablejat elèctric.

La Diputació d’Alacant distribuirà en les properes setmanes ajudes per valor de dos milions d’euros entre els 107 municipis de la província amb una població inferior a 10.000 habitants, orientades a sufragar els costos derivats de la crisi energètica. Els ajuntaments tindran de termini fins al 18 de novembre per justificar-ne les despeses i percebre la subvenció.

Seran despeses subvencionables els costos d’energia elèctrica, gas i carburants realitzats el 2021 i 2022 per cada consistori. Les ajudes concedides, de fins a 35.000 euros, s’han calculat en funció de criteris socioeconòmics i territorials, com la població censada i la seva densitat i la superfície i la dispersió, tenint en compte el nombre d’entitats que integren cada municipi. Apart d’això, les entitats locals menors rebran una quantitat fixa dacord amb el seu nombre d’habitants.

No acumulables amb altres ajudes

La convocatòria, publicada aquesta setmana al Butlletí Oficial de la Província (BOP), exclou les despeses derivades de l’enllumenat públic dels ajuntaments i entitats destinatàries i aquelles sol·licituds que ja gaudeixin d’una subvenció de la Diputació. També han de ser compatibles amb els ajuts concedits per altres administracions per a la mateixa finalitat.

El diputat titular d’àrea, Javier Gutiérrez, ha explicat que la iniciativa permetrà que “les poblacions amb menys capacitat econòmica i de gestió reben una injecció econòmica important per minimitzar l’impacte de la crisi energètica que està minvant la seva capacitat financera i comprometent serveis i projectes necessaris per als ciutadans”. Gutiérrez ha assegurat que “hem fet un esforç per agilitzar al màxim la gestió d´aquestes subvencions perquè, en circumstàncies difícils com les que estem vivint, alllò important és reaccionar amb rapidesa”.