Home Alcoià Els ajuntaments alacantins de PSPV i Compromís reclamen de nou que Diputació...

Els ajuntaments alacantins de PSPV i Compromís reclamen de nou que Diputació participe del Fons de Cooperació Municipal

97
0
SHARE

Fa un lustre de la creació del Fons de Cooperació Municipal que va anunciar Generalitat, i que preveïa que les diputacions de cadascuna de les 3 províncies valencianes col·laboraren per a oferir més finançanent als ajuntaments de tota la Comunitat. Una opció a la que des del primer moment es va negar la Diputació d’Alacant, que a dia de hui segueix sense aportar a aquests fons. Des de l’ens provincial justifiquen la seua no participació en que no beneficia a les localitats menys habitades, on Diputació destina bona part de les seues aportacions monetàries.

No obstant, al març, el president alacantí Carlos Mazón va demanar la inclusió de l’ens provincial alacantí a aquest fons. Un fet que no ha evitat que els ajuntaments comandats per PSPV i Compromís hagen eixit aquest cap de setmana de nou al carrer per a criticar la negativa de Diputació a participar del fons des de la seua posada en marxa. Socialistes i valencianistes xifren en més de 7 milions d’euros la quantitat que han perdut els ajuntaments de la muntanya alacantina durant els 5 anys en que Diputació no ha participat del fons.

Ajuntaments com el d’Alcoi han participat activament en la protesta aquest passat cap de setmana. Mentre, els responsables de l’ens provincial alacantí afirmen que Diputació no podia assolir les seus despeses pertinents al Fons de Cooperació Municipal degut -entre altres- a que gestionen amb fons propis infraestructures i serveis que no assoelix Generalitat, a pesar de tindre les competències.

La voluntad de consens i la negociació seran dos dels pilars que permetran, previsiblement, que Diputació entre a formar part del fons ja en 2021. La prioritat per a l’ens provincial, afirmen, són les poblacions menys habitades.