Home Destacats Onil es consolida com a referent en bàsquet 3×3 creant una pista...

Onil es consolida com a referent en bàsquet 3×3 creant una pista esportiva i acollint a la selecció de República Txeca

314
0
SHARE

La disciplina del bàsquet 3×3 és relativament recent al món esportiu, després de la seua regularització. Amb una pista de dimensions més reduïdes que de costum i un format de joc més dinàmic, aquest esport s’estrenarà com a olímpic en els Jocs Olímpics de Tòquio 2020, que es celebren aquest estiu. A la muntanya alacantina existeix un club -a Onil- que ja destaca per resultats i composició, i que aporta a 3 dels seus jugadors de la Selecció Espanyola.

L’efervescència d’aquesta vessant del bàsquet a Onil ha provocat que l’Ajuntament aposte per ella, adquirint els materials necessaris per a crear una pista destinada a la seua pràctica. S’ubica a les instal·lacions de la Zona Esportiva -on properament està prevista la creació d’una àrea molt major i millor equipada per a la pràctica de múltiples esports- i acaba de ser estrenada.

Pràcticament, els seus primers usuaris han sigut els membres de la selecció nacional txeca, que durant aquestes jornades es posen a punt a la localitat de la Foia de Castalla. Properament, serà un dels llocs d’entrenament i pràctica per als integrants de l’Onil 3×3 i, pot ser, també de la Selecció Espanyola.