Home Alcoià Més del 15% de la població al Departament de Salut d’Alcoi ha...

Més del 15% de la població al Departament de Salut d’Alcoi ha rebut la vacuna, i un 5% ja està immunitzada

556
0
SHARE

La vacuna contra el coronavirus és, a hores d’ara, l’única possibilitat d’eixir de la situació de crisi sanitària, econòmica i social que ha detonat la pandèmia des de fa més d’un any. Superar-la és a hores d’ara la prioritat per a les administracions sanitàries, tot i que les farmacèutiques estan lluny d’arribar a les quotes de producció de vials compromeses. No obstant, l’objectiu de Sanitat Universal segueix sent arribar a la tardor amb un 80% de la població valenciana vacunada amb la pauta completa -dos dosis de la vacuna-.

Els indicadors que baralla el Departament de Salut d’Alcoi situen en l’entorn del 15% el nombre d’habitants de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla que han sigut vacunats, com a mínim, amb una dosi de la vacuna. Les inoculacions dels antivirals es duen a terme en 8 punts diferents a la muntanya alacantina i sempre en funció de l’arribada de vacunes, seguint els grups d’edat que estableix Generalitat. Una vegada vacunats els majors de 80 anys, els usuaris dels geriàtrics, el personal d’emergències, els dependents i el col·lectiu entre 60 i 65 anys, s’ha començat ja a vacunar als majors de 70.

Alguns dels col·lectius -com els sanitaris, docents o forces de seguretat que no estan censats a les poblacions del Departament de Salut d’Alcoi- també hgan sigut ja vacunats però no comptabilitzena la zona. Per tant, a algunes poblacions el percentatge de vacunació pot veure’s apropat al 20%, als que caldria afegir aquelles persones que ja han passat la malaltia. Mentre, l’índex de vacunació amb la pauta completa es situa a la muntanya alacantina en torn al 5% de la població.

A hores d’ara la principal vacuna que està sent administrada és la de la companyia AstraZeneca, sense deixar de banda les de Pfizer i Moderna. A totes elles s’ha sumat en les darreres jornades la vacuna de l’empresa Janssen, que previsiblement s’administrarà als menors de 60 anys.