Home Castalla Els Ajuntaments d’Ibi i Tibi i la patronal IBIAE treballen en més...

Els Ajuntaments d’Ibi i Tibi i la patronal IBIAE treballen en més al·legacions contra la macroplanta fotovoltaica

173
0
SHARE
Un dels paisatges de l'entorn natural d'Ibi que es veuria afectat per la macroplanta fotovoltaica.

El projecte per a instal·lar una macroplanta fotovoltaica al terme municipal d’Ibi segueix sumant veus en la seua contra. La infraestructura preveu afegir-se a la prevista al terme municipal de Castalla per a fer arribar energia elèctrica provinent de plaques solars fins a la costa, travessant el terme municipal de Tibi. Aquest projecte ocuparia una extensa superfície acumulada entre els tres termes municipals, amb afeccions al seu entorn natural.

Des de fa setmanes, 3 ens socials radicats a Ibi han estat treballant per a presentar desenes d’al·legacions amb les que rebatir l’aprovació del projecte per part de la Conselleria d’Indústria. Unes al·legacions que ja compten amb més de 500 signatures. Paral·lelament, les 3 associacions iberudes han dut a terme visites als paratges sobre els que s’ubicaria la macroplanta fotovoltaica, com el Mas de Riba-Roja, la Font Negra o el Mas del Reconco. La idea ha sigut mostrar el que es pot perdre en quant a flora, fauna i paisatge en cas de que el projecte vaja endavant sense limitacions.

Reunió entre ajuntaments

Des de l’Ajuntament d’Ibi ja han anunciat en setmanes passades la seua intenció d’al·legar també contra el projecte. Una acció a la que, previsiblement, també es sumarà l’Ajuntament de Tibi. Totes dos parts s’han reunit en les darreres jornades per a perfilar els arguments que composaran les al·legacions.

Juntament amb elles, també ha estat present la patronal de la Foia de Castalla, IBIAE, que ja va llançar una proposta per a generar energia solar sense perjudicar ni al Medi Ambient ni a la demandada superfície industrial que es requereix a la zona. Per a IBIAE, la prioritat absoluta és generar sòl industrial. Mentre, la tercera localitat afectada, Castalla, ja compta amb normativa aprovada en plenari per a bloquejar aquests projectes.

Tant les associacions que han presentat les al·legacions com els 3 ajuntaments implicats han recalcat que estan a favor de les energies renovables. Ara bé, el que no poden consentir, afirmen, és que els projectes per a instal·larles es duguen a terme de forma indiscriminada i afectant seriament a l’entorn natural d’una zona considerada com el pulmó de la província d’Alacant.