Home Cocentaina Les excavacions al Palau Comtal de Cocentaina trauen a la llum restes...

Les excavacions al Palau Comtal de Cocentaina trauen a la llum restes de la construcció original de finals del segle XIII

186
0
SHARE

Des de principis d’any, el principal monument de la vila de Cocentaina està patint treballs amb l’ànim d’habilitar una tercera eixida que augmentara la seguretat en els actes públics que es duen a terme al Palau Comtal. Unes obres que han tret a la llum restes arqueològiques que daten dels primers anys en que va existir aquesta infraestructura, que originalment no fou un palau, sinó un alcàsser.

En concret, els tècnics han descobert murs que daten, previsiblement, de finals del segle XIII, en plena Reconquesta cristiana. Es tracta d’un descobriment que ha superat les espectatives d’un projecte que, degut a les noves troballes, podria modificar el Pla Director del Palau Comtal, ja que podrien existir més restes d’alt valor patrimonial.

Finançament dels treballs

Les obres han sigut possibles gràcies a la col·laboració entre l’Ajuntament de Cocentaina i la Diputació d’Alacant, que ha aportat el 90% dels vora 50.000€ que han costat els treballs. Les noves restes poden aportar informació de quant la capital del Comtat era poc més que terres de cultiu en època morisca i dels primers anys sota el domini cristià.

El Palau Comtal de Cocentaina fou la residència dels senyors feudals de la vila i ha patit nombroses reformes des de l’Edat Mitjana, passant pel gòtic, el barroc i l’edat moderna.