Home Alcoi Els Pressupostos Participatius compleixen 10 anys a Alcoi amb més participants i...

Els Pressupostos Participatius compleixen 10 anys a Alcoi amb més participants i un 80% d’execució

0
SHARE

Fa una dècada que l’Ajuntament d’Alcoi va començar a aplicar una iniciativa que llavors buscava cobrir una de les demandes de la ciutadania: la participació. Es posaven en marxa llavors els Pressupostos Participatius, una eina que ofereix a la ciutadania la possibilitat de proposar actuacions i iniciatives a sufragar amb pressupost municipal, però demandades pels propis ciutadans. Inicialment, l’Ajuntament d’Alcoi disposava a aquest efecte uns 200.000€, xifra que ha anat creixent fins als 400.000€ anuals que els ciutadans poden decidir a què destinar.

Durant les 9 edicions dels Pressupostos Participatius que ja han transcorregut a Alcoi s’han seleccionat un total de 76 actuacions, el 80% dels quals ja és una realitat. La resta, afirmen des del Consistori alcoià, també es duran a terme. Tot dins d’una iniciativa que també ha anat incrementant la implicació dels alcoians. Durant els primers anys, a males penes el 2% de la població participava en ella. Una xifra que actualment ronda el 9%, tot i que l’objectiu municipal és superar el 10% de la població participant en els Pressupostos Participatius.

Propostes a final de setembre

L’edició del 2024 –ja que les iniciatives que es voten s’executaran l’any que ve- enceta nova campanya el proper 18 de setembre. Des d’eixa jornada i fins l’1 d’octubre es poden fer propostes, tant als edificis municipals com a través de la web d’Alcoi Participa. Entre el 9 i el 17 d’octubre, la ciutadania podrà avalar les opcions que considere més interessants. Cadascuna d’elles necessita de 50 avals per fer-se efectiva, a més del vist i plau dels tècnics municipals. Les votacions definitives es duran a terme entre el 4 i el 10 de desembre.

La inversió dels Pressupostos Participatius es divideix en dos: d’una banda els projectes d’inversió, dotats amb 320.000€; i d’altra 80.000 destinats a despesa corrent.