Home Alcoià Els allotjaments rurals de la muntanya freguen el ple d’ocupació durant el...

Els allotjaments rurals de la muntanya freguen el ple d’ocupació durant el pont de la Constitució

0
SHARE

L’ocupació hotelera durant el passat pont de la Constitució ha estat en bons nivells a les destinacions rurals de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. En torn al 90% de les places ofertades han sigut cobertes pels visitants durant aquestes jornades. Els turistes busquen paisatges, natura i bona gastronomia abans de l’arribada del Nadal.

El potencial turístic de les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla porta anys agafant protagonisme com a un dels creadors de riquesa a la muntanya alacantina. Prova d’això és el naixement de projectes empresarials relacionats amb el turisme a les diferents poblacions de l’interior. A hores d’ara, el turisme ja s’ha convertit en altre dels vectors de desenvolupament a ciutats com Alcoi. En ella han sorgit empreses que fan del turisme rural, la gastronomia o el paisatge de les localitats de l’interior la seua forma de crear riquesa i ocupació.

Habitualment, les principals dates en les que les comarques reben més visites coincideixen amb les Festes de Moros i Cristians o amb el Nadal. La proximitat d’aquesta darrera data fa que moltes persones estiguen pensant en gaudir d’un poc de temps lliure, i l’arribada del pont de la Constitució és un al·licient per a fer-ho. De fet, els establiments rurals de la muntanya alacantina han registrat bones dades respecte a l’ocupació durant aquest passat cap de setmana, més llarg d’allò que sol ser habitual. En destinacions i allotjaments rurals, l’ocupació hotelera ha rondat el 90% de les places ofertades, dades que corroboren el bon estat turístic de l’interior de la província d’Alacant.

Les dades d’ocupació varien en funció del lloc on s’ubiquen els establiments hotelers. Aquells que es troben en indrets rurals, envoltats de paisatges naturals i allunyats del trànsit han registrat millors dades que les que s’enclaven dins dels cascs urbans. Als nuclis urbans, l’ocupació durant el pont ha oscil·lat entre el 40 i quasi ple als allotjaments.

El que ha detectat l’Associació Provincial Turisme Alacant Interior és el que busquen els turistes que acudeixen a aquest tipus d’establiments a les comarques. La seua intenció és gaudir d’activitats a l’aire lliure en plena natura, així com de bons menjars elaborats a base de productes autòctons. Ara bé, les bones dades d’ocupació hotelera a la muntanya no són regulars, pel que el sector treballa en desestacionalitzar les pernoctacions per a permetre un volum de negoci més regular. A hores d’ara, es centra en les jornades del cap de setmana i festius, tot i que entre setmana l’ocupació hotelera cau molt en relació amb la resta.