Inici Alcoià Xixona ubica ‘hotels’ per a ajudar a les abelles a polinitzar i...

Xixona ubica ‘hotels’ per a ajudar a les abelles a polinitzar i ajudar a la seua supevivència

345
0
COMPARTIR

Les abelles són una de les espècies animals més importants que existeixe arreu del món. Diferents estudis parlen de la importància d’un insecte del que depenen els 75% de les espècies vagetals que aporten aliments. Però la deforestació massiva -amb pèrdua d’exemplars vegetals inclosa-, l’ús de pesticides o la manca de llocs on ubicar els seus nius han fet que a molts països la meitad dels exemplars d’abelles hagen mort.

Ara, una empresa xixonenca ha donat un pas endavant per a ajudar a les abelles a mantenir la seua importantíssima tasca vital. Es tracta de Torrons Picó, una de les empreses de referència en quant al producte estrela de Xixona es refereix. La mercantil ha posat en marxa una iniciativa que permet instal·lar el que han denominat ‘hotels’ per a les abelles.

Es tracta de menudes construccions de fusta amb les que oferir a les abelles un lloc on criar les seues larves amb una certa seguretat. La idea prové de la mercantil xixonenca, que mitjançant el seu producte estrela, el torró, ha decidit fer pedagogia per a contribuir a la pervivència de les abelles. Després de tot, sense elles no hi hauria torró, un dels productes preferits del Nadal i autèntic motor econòmic de Xixona.

L’objectiu d’aquesta campanya -que també inclou un curtmetratge per a incidir en la importància de les abelles per a la biodiversitat- és aconseguir que hotels, albergs, cases rurals i tot aquest tipus d’establiments instal·len els ‘hotels per a abelles’ en els seus establiments. Cosa que no suposa cap cost per als establiments, però que pot tenir una importància capital a l’hora de preservar la tasca de les abelles.