Home Castalla Els alumnes de Primària de Castalla assisteixen a una xerrada per a...

Els alumnes de Primària de Castalla assisteixen a una xerrada per a eliminar estigmes de gènere en l’esport

370
0
SHARE
Cartell del I Pla Municipal d'Igualtat de Castalla.

L’Ajuntament de Castalla ha impulsat unes jornades sobre esport igualitari per a l’alumnat de tots els centres de Primària del municipi. La igualtat de gènere és una noció bàsica en la consecució d’una societat veritablement justa, equitativa i respectuosa amb els seus membres. En l’actualitat es mantenen dinàmiques i actes que deixen patent la importància de conscienciar i educar en la igualtat a les futures generacions.

És per aquesta raó que, des de la Regidoria de Benestar Social l’Ajuntament de Castalla i dins del marc d’accions previstes en el seu primer Pla Municipal d’Igualtat, s’ha organitzat aquest dijous, 30 de març 2023 un col·loqui amb tres atletes que pertanyen a diferents disciplines que han estat tradicionalment assignades a un determinat gènere.

La xerrada duta a terme a l’Auditori Municipal de Castalla ha comptat amb l’assistència de l’alumnat de quart, cinquè i sisè curs de tots els centres d’educació primària de Castalla. En un segon torn, el públic ha estat composat per alumnes de primer, segon i tercer curs de Primària.

Exemples esportius

Els ponents del col·loqui han sigut tres: Mireia Rodríguez Salvador, judoka; Eryka Soriano de Rojas, llançadora de martell; i Álvaro Pradas Salvador, gimnasta rítmic. La xerrada ha consistit en una conversa entre els assistents i els ponents, on s’han tractat temes com la discriminació en l’esport, els estereotips de gènere i les experiències personals de cadascun dels convidats.

La finalitat de l’esdeveniment és apropar als xiquets i xiquetes del poble a esports que potser no s’hagen atrevit a provar per por a la crítica social, així com conscienciar i educar en igualtat, per tal de que deixen enrere els estereotips de gènere i practiques l’esport que veritablement els apassione. Tot elegint amb llibertat i sense cap discriminació.