Home Alcoi Alcoi convoca la VII Trobada d’Investigadors en Càncer en abril i amb...

Alcoi convoca la VII Trobada d’Investigadors en Càncer en abril i amb atenció als ens científics valencians

0
SHARE

El càncer és una de les patologies que actualment compta amb una incidència més elevada entre la població arreu del món, però especialment en països desenvolupats. La contaminació, les ones i els mals hàbits de salut i consum, entre altres, fan que cada any es diagnostiquen centenars de milers de nous casos. També a les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Però diferents ens radicats a l’interior alacantí han fet de la lluita contra aquesta malaltia la seua raó d’existir, i de fet alguns programen accions per a contribuir en la lluita contra el càncer.

Una d’elles és el Club d’Esports de Muntanya ‘+ que un Trail’ d’Alcoi, que organitza cada any una de les principals curses per l’entorn de la ciutat dels ponts. Tenint en compte que les dades marquen un increment anual dels casos de càncer i el cost dels tractaments –superior als 9.000M€ anuals-, aquest ens ha convocat la VII Trobada d’Investigadors en Càncer. A pesar d’això, la inversió en investigació no augmenta de la mateixa forma, arribant tant sols als 1.500M€. Per això, l’esdeveniment tractarà de congregar als investigadors per a fomentar la seua tasca.

Atenció especial a les investigacions valencianes

Enguany, la trobada prestarà especial atenció a la tasca que duen a terme els investigadors valencians. L’IVAM-CADA és de nou el lloc elegit per a albergar un encontre amb el que posar en comú els avanços i línies d’investigació que duen a terme els científics en la lluita contra el càncer. Serà els dies 20 i 21 d’abril, prèviament a les Festes de Moros i Cristians de la localitat. El fòrum comptarà, com a novetat, amb ajudes als joves investigadors per part del Campus d’Alcoi de la UPV com a element motivant de la investigació científica contra el càncer.

El propi club ‘+ que un Trail’ dedica una gran part de la recaptació que genera la prova que organitza a aportar fons per a investigar contra el càncer.