Inici Alcoi Els artesans de la Festa creen l’associació AMICA a Alcoi per a...

Els artesans de la Festa creen l’associació AMICA a Alcoi per a defensar el sector i fer-lo créixer

227
0
COMPARTIR

Les Festes de Moros i Cristians són un dels elements més identificatius de la ciutat d’Alcoi. Però el món de la Festa requereix d’una sèrie d’elements que enguany no van a donar-se degut a la crisi sanitària del coronavirus, que ha obligat a suspendre la immensa majoria dels festejos. Aquest fet suposa un gran entrebanc per als sectors relacionats amb els festejos, entre els que es troben músics, artesans, empreses d’animals, ballets i un llarg etcètera.

Precisament per a defensar els interessos dels artesans de la Festa, la ciutat dels ponts ha acollit aquest 26 de juny el naixement de l’associaició d’Artesans dels Moros i Cristians d’Alcoi (AMICA). Aglutina a bona part dels professionals de la Festa alcoiana, molts dels quals estan passant per moments difícils degut a la cancel·lació dels festejos. Precisament defensar el sector és un dels principals objectius del nou ens, que també aspira a crear fires relacionades amb l’art de la Festa.

En principi, es tracta d’un col·lectiu únicament alcoià, tot i que s’espera crear vincles amb altres professionals més enllà de la ciutat. AMICA aspira també a crear un segell de qualitat que sume més atractiu si cal als festejos d’Alcoi, i compta amb el suport tant de l’Ajuntament com de l’Assocació Sant Jordi (ASJ).