Home Alcoi Els artesans de les Festes d’Alcoi rebran un total de 115.000 euros...

Els artesans de les Festes d’Alcoi rebran un total de 115.000 euros en ajudes

0
SHARE
Reunió entre representants municipals i artesans d'Alcoi sobre les ajudes de Generalitat
Reunió entre representants municipals i artesans d'Alcoi sobre les ajudes de Generalitat

L’ajuntament d’Alcoi i la Generalitat Valenciana repartiran diferents ajudes directes als treballadors per a les Festes de Moros i Cristians, un sector que ha sigut greument per la pandèmia en suspendre els actes de 2020 i 2021 i no haver pogut treballar fins les passades de 2022 havent-ho tingut tot llest per a dos anys enrere.

Les ajudes de l’Ajuntament estaran dedicades a les empreses i professionals amb domicili fiscal a la nostra ciutat que exercisquen la seua activitat en el sector de l’artesania vinculat a les festes de Moros i Cristians d’Alcoi, siguen persones físiques, jurídiques, qualificades de PIME o microempreses.

L’Ajuntament va portar a cap una convocatòria per als Artesans de les Festes, dins del seu pla ReactiAlcoi, en el que concedirà ajudes a 17 artesans dels Moros i Cristians d’Alcoi amb un total de 74.000 €, una quantitat fixa de 4000 € per a persones físiques o jurídiques sense treballadors o fins a 2 treballadors a càrrec seu en març de 2020 i de 6.000 € a persones físiques o jurídiques que comptaven amb més de dos treballadors.

La diputació provincial i el govern autonòmic no es queden enrere

Per la seua part la Diputació d’Alacant, dedica 75.000 € per als artesans de la indumentària festera i oficis annexos de la nostra ciutat. És la primera vegada que llança ajudes per als artesans de les festes des de la pandèmia. Podran optar a una ajuda de fins a 5.000 € aquells artesans que tinguen la qualificació oficial que concedeix la Generalitat a data 31 de desembre de 2021 i la mitjana mensual del qual de facturació siga igual o inferior als de 2019.

Per altra banda, la Generalitat Valenciana dins del ‘Pla Resistir’ va dur a terme unes ajudes amb un import màxim de 7.000 € per als artesans. L’objectiu d’aquestes ajudes va ser la concessió d’ajudes directes urgents per a fer costat als artesans, les artesanes i les pimes artesanes vinculats al món de la festa, afectats per la Covid-19, per a reforçar la seua viabilitat econòmica i garantir la continuïtat d’aquestes empreses.

A més, la Generalitat Valenciana també proporcionarà ajudes a persones i pimes artesanes per a donar suport a la modernització i la millora de l’equipament per a l’exercici i desenvolupament dels oficis artesans, per a l’exercici 2022. En aquest cas dedicades a tots els sectors artesans, no sols als dels Moros i Cristians.