Home Destacats Els bombers actuen en una crema agrícola descontrolada que amenaça el Benicadell...

Els bombers actuen en una crema agrícola descontrolada que amenaça el Benicadell i en dos rescats aeris a Tibi i la Serrella

0
SHARE
Vehicles de bombers a la zona de l’incendi, molt pròxima al Benicadell.

La tardor i l’hivern solen ser les èpoques de l’any en les que més cremes rurals es produeixen. Un fet que respòn al menor risc que es registra durant aquests mesos respecte a la proliferació d’incendis forestals. Però els darrers mesos estan caracteritzats a la major part de territori espanyol per la manca de precipitacions, cosa que fa que la vegetació es trobe prou seca.

Aquesta combinació ha sigut la causant d’un incendi forestal declarat el passat diumenge al terme municipal de Muro, i concretament a la pedania de Turballos. Fregant el migdia, una crema de restes agrícoles s’ha descontrolat i ha acabat afectant a terreny forestal en tram de serra que va des del pic de Benicadell fins el Port d’Albaida. Les flames han amenaçat amb passar de la solana a l’ombria del Benicadell, cosa que haguera agreujat la situació degut a la densitat molt major de vegetació que es dona en aquesta zona.

Fins al lloc del succés s’han traslladat fins a 7 dotacions terrestes dels parcs de bombers de Cocentaina, Ibi i Villena, als que s’han sumat 3 mitjans aeris i 3 brigades dels Bombers Forestals. Poc abans de que s’amagara el sol s’han hagut de retirar els mitjans aeris, tot i que ja llavors l’evolució de les flames era favorable. Ja passades les 19h s’ha donat per estabilitzat, encara que fins a 8 dotacions han restat al paratge per a evitar que el foc revifara.

Finalment, l’incendi s’ha donat per controlat en el matí de dilluns 18 de març, encara que durant part de la jornada un mitjà aeri ha estat refrescant la zona. Aquest recurs, junt amb les 4 dotacions de bombers i Bombers Forestals han sigut les encarregades d’extingir definiticament l’incendi.

Rescats a Tibi i Serrella

D’altra banda, passades les 14h del dilluns 18 de març els bombers han rebut un avís referent a un excursionista noruec de 70 anys que aparentment patia una deshidratació. Les elevades temperatures d’aquestes darreres jornades pareixen estar darrere d’aquest succés, que ha obligat a utilitzar un helicòpter per a rescatar amb grua a l’afectat degut a les dificultats per accedir al paratge del pantà de Tibi.

L’home ha sigut portat al parc de Sant Vicent on l’esperava una ambulància. Conforme ha deixat a aquesta víctima, el mateix helicòpter s’ha desplaçat al paratge dels Frares de la Serrella. Allí, un home de 49 anys ha queda enriscat i ha hagut de ser extret també amb grua, tot i que sense danys personals.