Home Destacats Sumem Onil també rebutja participar en el Govern Municipal d’Onil després de...

Sumem Onil també rebutja participar en el Govern Municipal d’Onil després de l’oferiment sorpresa de l’Alcalde

0
SHARE
Un instant del plenari del mes de març a l'Ajuntament d'Onil.

El plenari del passat divendres 8 de març no va deixar indiferent a ningú a la vila d’Onil. Des de principis d’any, la política local colivenca està sent sacsejada per la destitució de la regidora popular Cristina Tango de les seues delegacions municipals. Un fet que ha posat de relleu la guerra interna en el sí de l’agrupació popular colivenca. D’ahí endavant, al plenari es van poder escoltar acusacions greus de corrupció entre els dos bàndols dels conservadors.

Aquesta situació ha deixat el Govern Municipal d’Onil integrat per 5 dels 13 regidors que composen la Corporació Municipal, cap d’ells amb dedicació exclusiva. Un fet que va motivar l’oferiment de l’Alcalde, Jaume Berenguer, a les forces de l’oposició -PSPV i Sumem Onil- per a que gestionaren diferents regidories. Un oferiment que ja ve des de la seua presa de possessió.

La setmana passada, l’agrupació socialista ja va rebutjar aquest oferiment en considerar que l’oferiment es deu a la debilitat de la formació popular per a governar Onil. Un argument al que ara s’ha sumat Sumem Onil, que tampoc assolirà tasques de govern. La formació d’esquerres lamenta que la proposta no es cimente en una tasca prèvia per a determinar en què consistiria l’acció conjunta de govern.

Manca de consens tot i la minoria

Sumem Onil també ha fet referència a la debilitat del Govern Municipal, que ja en darrer plenari va veure com bona part de les seues mesures eren tirades enrere per les dos formacions opositores. Aquestes, juntament amb el vot de Cristina Tango -ara en el grup de No Adscrits-, han fet valdre la seua majoria per a tirar enrere propostes que qualifiquen com a “no consensuades” pel PP a pesar de la seua minoria.

La formació d’esquerres colivenca ha criticat que les baralles internes dels populars estan desembocant en una major desafecció dels colivencs cap a la política municipal. I tot mentre creix el rumor sobre la possibilitat de que puga materialitzar-se una moció de censura si el PP no negocia les mesures que vullga dur endavant des de l’Ajuntament. Extrem que ni ha confirmat ni desmentit ni Sumem Onil ni PSPV.

Resposta del PP

Mentre, des de les files populars critiquen el fet de que al plenari es forçara ubicar en els consorcis dels que forma part l’Ajuntament d’Onil -incendis i residus- a representants provinents dels grups PSPV i Sumem Onil. Els populars consideren que seria millor que regidors amb delegacions estigueren presents a aquests llocs. A més, han lamentat que la negativa de l’oposició a prorrogar el contracte de recollida de residus supose la pèrdua de les millores que incloïa, valorades en més de 25.000€ a l’any.

L’equip de Govern colivenc lamenta que els dos partits de l’oposició no es sumen a la proposta de repartiment de tasques municipals proposada pel primer edil. Una decisió, afirmen, que va contra del que consideren com a interesos de la localitat.