Home Alcoià Els Bombers compten amb un segon helicòpter que redueix el temps de...

Els Bombers compten amb un segon helicòpter que redueix el temps de resposta front a incendis

1183
0
SHARE

La incorporació d’un segon helicòpter al Consoci Provincial de Bombers ha aconseguit reduir en 25 minuts el temps de resposta davant els incendis forestals declarats aquest estiu a la província, el que ha permès al seu torn, en alguns casos, evitar la propagació de l’incendi i disminuir la superfície cremada.

Així ho ha traslladat el Diputat d’Emergències, Javier Sendra, al president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, durant la trobada que tots dos han mantingut després del període estival per planificar les principals actuacions que es desenvoluparan durant els propers mesos

L’Alpha 0 ha realitzat una mitjana de 20 sortides al mes i més de 66 hores de vol entre juliol i agost, de les quals més de 40 han estat per a escometre tasques de direcció i coordinació de les tasques d’extinció d’incendis forestals, quinze de ells declarats al juliol i altres tants a l’agost. Els vols de vigilància i la realització de perimetrajes des de l’aire (19 vols) han centrat la resta de les sortides.

Tal com destaca el Diputat d’Emergències, la incorporació d’aquesta segona aeronau “ens ha permès arribar a qualsevol incendi declarat a la província en una mitjana de 20 minuts aproximadament i determinar des de l’aire i de forma més precisa els focus de l’incendi, el seu comportament, la magnitud i l’avanç de el foc. D’aquesta manera podem calcular amb millor precisió els mitjans aeris i terrestre que són necessaris per a les tasques d’extinció i dirigir la ubicació dels mitjans terrestres per lluitar més eficaçment contra l’incendi”, ha explicat Sendra, que ha afegit que aquesta tasca “és essencial per a frenar la propagació de les flames i reduir les hectàrees afectades i la durada de l’incendi”.

En aquest sentit, ha insistit que aquest detallat examen de la situació només es pot fer des de l’aire en l’Alpha 0, “que és capaç de guanyar per mitja uns 25 minuts d’antelació”, ja que els mitjans terrestres necessiten aproximadament 45 minuts a arribar a el lloc de l’incendi.