Home Cocentaina Els càrrecs de les Festes de la Mareta 2024 prenen possessió aquest...

Els càrrecs de les Festes de la Mareta 2024 prenen possessió aquest passat cap de setmana a Cocentaina

290
0
SHARE
Els nous càrrecs per a les Festes de la Mareta de Cocentaina després d'accedir al càrrec.

Les Festes Patronals de la Mare de Déu del Miracle de Cocentaina tenen també els seus devots destacats. Per una banda, tres xiquets representen la societat del moment del descobriment del Miracle: el 19 d’abril de 1520, quan el mossèn oficiava l’Eucaristia en presencia del fill del Comte de Cocentaina, Guillem Roís de Corella, de Costantino Fajardo, -que vindria ser com el sagristà- i d’un xiquet, Gaspar, que feia d’escolanet i que va ser el primer pregoner del fet ocorregut a la capella.

L’acta diu que mossèn va veure una suor estranya en el rostre de la Inmaculada que presidia l’altar de Sant Antoni i rasgant el vel, se’n va adonar que eren gotes de sang. Un total de 27 llàgrimes que canviaren el sentir i la devoció contestana, i que fins i tot, va substituir l’advocació d’Inmaculada per la de Mare de Déu del Miracle.

Aquest passat cap de setmana s’ha dut a terme el traspàs de càrrecs dins les Festes de la Mareta. Javi Oltra Castelló serà Mossén Onofre Satorre i durà la Icona, representant així a eixe mossèn que va presenciar i viure el Miracle in situ. Paula Vicent Pascual representarà a la senyora Àngela de Borja, Xomtessa de Cocentaina; i Rafa Ferri Cortell representa a Roderic Roís de Corella, els comtes que en aquell 1520 governaven a Cocentaina, establerts en el Palau Comtal.

Nova suplicant

Tots dos amb una fe cega en la Icona bizantina a la que professaven molta devoció,  foren els qui mantingueren eixa fe generació rere generació, cuidant el Quadre i la capella fins que es decidí fer-li una capella més gran degut a la gran devoció que Cocentaina i els pobles del voltant li professaren a aquesta Verge. Tanmateix, Arantxa Ferrándiz Fenollar serà la veu que recitarà el dia 19 d’abril el bonic text de Francisco Maíquez Canet que descriu el fervor i devoció contestanes.

Tots ells han tingut un paper destacar aquest dissabte 20, ja que a la capella de Sant Antoni, ha tingut lloc el traspàs de càrrecs, on el mossèn ha rebut la Icona de la Mare de Déu, la comtessa el rosari i el comte el cetre, mentre que la súplica ha rebut el text de la poesia. I tot en un acte senzill però molt emotiu a la pròpia capella, lloc del miracle, 504 anys després.

En primer lloc s’han resat les vespres i després ha tingut lloc l’acte. Com que l’ermita de Sant Antoni és xicoteta, s’ha habilitat una pantalla al monestir per a que la gent poguera seguir l’acte des d’allí i també ho han pogut seguir pel canal Facebook de la Pia Unió.

Més protagonistes de la Mareta 2024

En l’acte també han tingut protagonisme Ernesto Ferrándiz, autor del cartell; sor Milagro, pregonera de la festa; i Pepe Ribelles i Mari Carmen Albors, majors que rebran l’homenatge i que tindran un paper destacat en la pròxima trilogia mariana de Cocentaina.