Home Agres Rafael Sanjuan nou alcalde d’Agres després d’una moció de censura de

Rafael Sanjuan nou alcalde d’Agres després d’una moció de censura de

678
0
SHARE

Després d’un dur ple hui s’ha fet efectiva la moció de censura que van presentar el passat 24 de Desembre els regidors del PP i PSOE de la localitat d’Agres. Una moció que ha vingut a mostrar els desacords que mantenia el bipartit que governava el municipi i que van sorgir de les desavinences entre tots dos grups polítics, PSOE i COMPROMIS, en l’aprovació dels pressupostos municipals, uns pressupostos que rondaven els 426.000 euros i que portava implícita la dedicació parcial de l’alcalde nacionalista.

Cal recordar els resultats de les últimes eleccions a maig del 2019, comicis on el PP va guanyar amb 3 regidors, seguits de 3 de compromís i 1 del PSPV. Després de la moció presentada, s’ofereix com a nou alcaldable el colivenc Rafael Sanjuán del PSPV, que tot i que representa al partit menys votat, disposa de la clau de la governabilitat.

Aquesta acció política ha fet saltar les alarmes a la cúpula de compromís, que critica el fet de que els socialistes siguen capaços de pactar amb el PP. En els últims dies, Josep Manel Francés, fins hui alcalde d’Agres, ha intentat per tots les formes legals evitar aquesta moció de censura, presentant un recurs de reposició contra aquesta moció de censura i intentant anul•lar la sessió plenària.

Des de hui, amb quatre vots a favor i tres en contra, el nou Alcalde d’Agres, un municipi de 600 habitants, estarà dirigit per l´exmilitant socialista i ara no adscrit Rafael Sanjuan, qui es va donar de baixa del partit un dia abans de presentar la moció de censura.