Home Cocentaina Els contestans recullen prop de 31 tones de roba usada amb la...

Els contestans recullen prop de 31 tones de roba usada amb la que contractar persones en risc d’exclusió

960
0
SHARE

Els contenidors que la ONG Càritas té repartits per tot el casc urbà de Cocentaina han permès recollir al llarg de tot el 2019 30,8 tones de roba usada. Aquestes peces de roba alimenten part de les tendes Koopera, en les que l’ens ven a preu molt reduït la roba en bon estat per a posar-la a l’abast de persones amb escasos recursos econòmics. Però no és l’única finalitat d’aquesta iniciativa.

La gestió de la roba usada permet a Càritas la contractació de 55 operaris a la seua delegació de València, de la que depenen les Càritas de l’Alcoià-Comtat. En total, la recollida de roba usada a tota la diòcesi de València ascendeix a 3.357 tones de roba i calcer. Una quantitat que també redunda en el medi ambient, ja que s’evita el consum d’aigua adreçat a la producció de més peces de roba.

En el cas de la vila comtal existeixen huit contenidors de roba usada pertanyents a Càritas. Tots ells, a excepció del situat en la pedania d’Algars superen les 3 tones de roba usada recollides a l’any. D’entre totes destaca el que està ubicat al costat del Col·legi Sant Joan Bosco II, que s’ha quedat a menys de 100 quilos d’arribar a les 5 tones. A aquestes recollides cal sumar els 652 quilos que Càritas ha arreplegat a Cocentaina amb altres campanyes durant 2019.