Home Cultura Els Dimonis Rafolins de l’Alqueria d’Asnar exporten la cultura de la pólvora...

Els Dimonis Rafolins de l’Alqueria d’Asnar exporten la cultura de la pólvora a Balears

0
SHARE

Aquest proper cap de setmana es celebra a tota Espanya la festivitat de Sant Antoni, patró dels animals. A cada ubicació, les celebracions tenen el seu tint personal. En el cas de les Illes Balears, la festivitat té molt a veure amb el foc i la pólvora. Es tracta de celebracions amb un origen majoritàriament pagà, que posteriorment s’han lligat amb la tradició catòlica.

Enguany, la Colla de Dimonis Rafolins de l’Alqueria d’Asnar, pioners en l’art de la pirotècnica al carrer, es desplacen fins les illes per a participar dels festejos. Molts d’ells tenen la pólvora al centre de les celebracions, com és el cas de les localitats d’Andratx i Santa Maria del Camí. Des de divendres fins diumenge, totes dos celebren correfocs en els quals participaran els Dimonis Rafolins de l’Alqueria d’Asnar.

La colla fa eixides esporàdiques a diferents punts de la geografia espanyola degut al reconeixement que reben com a mestres en l’ús de la pólvora en aquest tipus d’actes. es tracta d’una de les grans tradicions de la població del Comtat.