Inici Destacats Els ecologistes demanen als ajuntaments de la línia Alcoi-Xàtiva que la promocionen

Els ecologistes demanen als ajuntaments de la línia Alcoi-Xàtiva que la promocionen

563
0
COMPARTIR

Els polítics de les comarques que travessa la línia fèrria que uneix les ciutat d’Alcoi i Xàtiva porten anys reivindicant inversions en aquesta infraestructura. De fet, el tren és considerat com un pilar important del progrès a l’Alcoià, El Comtat, la Vall d’Albaida i la Costera, i des dels ajuntaments dels 12 pobles que travessa la línia es demana la millora de la mateixa.

Precisament altre dels ens que demana aquestes inversions és la Colla Ecologista La Carrasca-Ecologistes en Acció, que ha criticat el doble discurs dels consistoris de la línia amb la infraestructura. Critiquen que, mentre reivindiquen la seua millora, no fan massa per promocionar-la dins de les seues possibilitats, és a dir, amb informació d’horaris i trajectes a les pàgines web municipals i de turisme de cada població.

Tant és així que els ecologistes han dut a terme un estudi de la informació que cada població entre Alcoi i Xàtiva ofereix al voltant del tren que les uneix. La majoria d’elles, incloent tant Alcoi com Xàtiva, no ofereixen cap informació per a facilitar l’ús d’aquest mitjà de transport. Un fet que perjudica l’arribada d’inversions i la sostenibilitat mediambiental, ja que moltes persones desconeixen que poden utilitzar el tren per a arribar a localitats com Agres.

Per aquests motius, reclamen als ajuntaments de la línia fèrria que facen un esforç per divulgar el seu ús com a mitjà de transport sostenible. L’augment en el nombre de passatgers suposaria un primer pas per a donar més suport a les reivindicacions per a la millora de la línia Alcoi-Xàtiva.