Home Foia de Castalla Els ecoparcs mòbils del Consorci CREA recullen vora 445 tones de residus...

Els ecoparcs mòbils del Consorci CREA recullen vora 445 tones de residus durant els seus 2 primers anys de funcionament

0
SHARE

En aquest mes de juny es compleixen els dos primers anys de prestació de servei dels ecoparcs mòbils de el Consorci Crea. Atenent a l’efemèride, el consorci ha realitzat una valoració conjunta de l’servei des del seu inici. El servei dels dos ecoparcs mòbils de el Consorci CREA, que cobreixen els municipis de Banyeres de Mariola, Biar, Camp de Mirra, la Canyada, Castalla, Pinós, Elda, Beneixama, Monòver, Onil, Petrer, Salines, Sax i Villena, s’han recollit un total de 444.532 kg de residus de manera selectiva.

Aquestes unitats mòbils afavoreixen i potencien la recollida selectiva d’aquells residus per als quals no hi ha contenidor a la via pública, aproximant al nucli urbà un servei bàsic i essencial perquè el ciutadà pugui reciclar els seus residus. Per tipus de residu dipositat en els ecoparcs mòbils, destaquen els electrodomèstics, la recollida és de 72.393 kg; estan seguits dels equips informàtics, monitors i televisions, amb 70.832 kg; i els mobles i estris amb 63.406 kg. El segueix, en pes, dels residus de construcció, amb 49.468 kg. i, a alguna distància, els tèxtils, roba i calçat (17.386kg), fustes (15.315kg) i oli de cuina (12.738 kg).

El president de el Consorci, Fulgencio Cerdán, ha realitzat un balanç molt positiu de les dades del servei durant aquests dos anys, i ha recordat que “els reptes del consorci seran sempre la millora contínua de les dades de reducció, reutilització i reciclatge de residus i, en aquest sentit, a partir de el 13 de setembre d’aquest any es va a reforçar el servei amb la posada en marxa de tres unitats d’ecoparcs mòbils, que augmentaran la freqüència i el temps de permanència en tots els municipis”.

Per commemorar els dos anys de prestació de servei, tots els usuaris que s’apropen als ecoparcs mòbils a dipositar els seus residus rebran una bossa de reutilitzable. D’aquesta manera es pretén afavorir la reducció en la utilització de bosses de plàstic.