Home Alcoi Els escolars alcoians participaran en la Setmana Modernista en honor al pintor...

Els escolars alcoians participaran en la Setmana Modernista en honor al pintor Francisco Laporta

438
0
SHARE

La ciutat d’Alcoi manté un estret lligam històric amb la corrent artística del Modernisme. Aquesta època va coincidir amb els anys de màxim esplendor econòmic de la capital de l’Alcoià com a una de les primeres ubiacions industrials de tota la Comunitat Valenciana. Eixe lligam és una de les motivacions per les que des de fa uns anys es celebra a la ciutat dels ponts la Setmana Modernista.

Enguany, les dates elegides per a dur-la a terme són entre el 19 i el 25 de setembre. Abans, ja des de principis de curs, els escolars alcoians participaran d’una manera artística en l’esdeveniment. Seran aquells que tinguen entre 5 i 7 anys d’edat, que aprendran més al voltant d’una de les figures del modernisme alcoià com és el pintor Francisco Laporta.

Un actor caracteritzat com el pintor Laporta visitarà els centres educatius de la ciutat en les dates prèvies a la Setmana Modernista. La seua tasca serà divulgar la figura de l’artista local als joves de la localitat. Aquests elaboraran una sèrie de dibuixos que composaran una exposició posterior al Cenbtre Comercial Alzamora. Aquesta iniciativa segueix l’estela de l’anterior Setmana Modernista, que la ciutat va dedicar a Donya Amàlia, figura clau de l’educació en època modernista a Alcoi.