Home Cultura La Festa del Llibre torna per la porta gran a Muro amb...

La Festa del Llibre torna per la porta gran a Muro amb nova ubicació i un caràcter mutidisciplinar

0
SHARE

Després d’un 2020 en blanc per a la immensa majoria de propostes culturals a les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, la millora de la situació pandèmica al llarg d’enguany ha possibilitat el retorn d’algunes d’aquestes activitats a la zona. Diverses poblacions ja han pogut gaudir de concerts i exposicions, sempre complint amb les mesures de prevenció contra la Covid19. I ara, Muro recupera en dates atípiques un dels grans esdeveniments culturals del seu calendari anual.

Es tracta de la XXVI Festa del Llibre, que ocupa des del 10 al 20 de juny a la localitat del Comtat. Ho farà de forma presencial, cosa que ha comportat problemes a l’hora de tancar la presència dels principals escriptors i ponents. I també ho farà a una nova localització per a garantir la ventilació: el cèntric parc del Batà. En ell es duran a terme les principals xerrades dins d’una iniciativa a la que està convidada tota la muntanya alacantina.

L’edició d’enguany no sols tractarà de literatura, comptant a alguns dels principals espases de la narrativa, tant en valencià com en castellà. També fa una aposta per visibilitzar literatura culinària i novel·la gràfica com a dos de les apostes d’enguany. A més, la Festa del Llibre subratlla el seu caràcter multidisciplinar programant circ, música i pintura en la programació. I, com sempre, amb un ull posat en els joves murers com a potencials lectors. Tots els centres de la vila porten temps treballant una edició que busca amerar als assistents a base de lletres, tal i com reflecteix el cartell de l’artista Josep Sou.

Totes les activitats de la Festa del Llibre comptaran amb les mesures de seguretat per a prevenir contagis per coronavirus. Un dels fets que ha motivat el seu ajornament en el calendari.