Home Alcoi Els joves empresaris alacantins premien a les empreses més inspiradores de la...

Els joves empresaris alacantins premien a les empreses més inspiradores de la província a Alcoi

453
0
SHARE

La IV edició dels Premis Empreses Inspiradores que convoca Jovempa tindrà lloc a la ciutat d’Alcoi. És una de les zones amb més moviment de joves emprenedors, als que es vol inspirar premiant a les 7 millors empreses de tota la província per la seua trajectòria. Vertebrar el teixit productiu suposa l’objectiu últim d’aquests guardons.

El teixit empresarial de la província d’Alacant té en la seua diversitat una de les seues principals fortaleses. A cada comarca alacantina existeixen mercantils que avarquen pràcticament totes les vessants de la producció industrial. A més, amb la creixent aposta dels darrers anys per l’emprenedoria com a forma de crear ocupació i riquesa s’han multiplicat les idees innovadores a l’hora de crear noves empreses. L’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla són un dels exemples d’adaptació als nous temps en el cas dels seus sectors productius.

Precisament la muntanya alacantina és una de les 7 zones en que l’associació de joves empresaris Jovempa es divideix a tota la província. L’ens entrega el proper dijous 20 de febrer els seus IV Premis Empreses Inspiradores. El guardó està pensat per a valorar més enllà del compte de resultats d’una determinada mercantil, sinó per a subratllar la seua acció a l’hora de motivar a altres empreses. La seua trajectòria també és considerada com un factor inspirador per a un esdeveniment que es durà a terme a l’IVAM-CADA alcoià, zona de referència en quant a joves emprenedors.

En total seran 7 les empreses guardonades amb una iniciativa que té caire provincial, i que portarà altres tants exemples empresarials a la ciutat dels ponts. L’objectiu és que tot el teixit empresarial de les comarques estiga present per a traslladar-los valors que els inspiren a millorar en la seua tasca productiva. La companyia guardonada a l’interior alacantí és la fundició contestana Fundialmet.

També des del Consistori alcoià es treballa en facilitar a les empreses els seus primers passos en el mercat. Es vol fer amb un programa d’ajudes paral·lel al Inmpuls, que ajude a les mercantils a consolidar-se durant els seus primers 5 anys de vida.

Jovempa avarca unes 540 empreses de totes les comarques alacantines i ha detectat un intens moviment per part dels joves empresaris a tota la província.