Inici Alcoi Les campanyes de conscienciació escolar fan que Alcoi recicle 520 tones més...

Les campanyes de conscienciació escolar fan que Alcoi recicle 520 tones més de residus en 2019

379
0
COMPARTIR

Les campanyes de reciclatge funcionen a Alcoi, on en 2019 s’han dut a terme vàries als centres educatius. Un fet que s’ha manifestat amb un increment de 520 tones en els residus reciclables respecte a 2018. L’objectiu ara és implantar el contenidor de residus orgànics amb els que reduir el gros de la brossa que s’arreplega a la ciutat, que suma en total 20.500 tones.

Que l’educació és el pilar sobre el que es cimentarà el futur de la societat i els seus integrants és una realitat compartida per la pròpia societat. Una educació que no únicament es refereix al coneixement, sinó que també determinarà el comportament dels ciutadans del demà. Una educació que a moltes localitats, com Alcoi, fa incidència en la sostenibilitat per a conscienciar a les noves generacions respecte a temes com el canvi climàtic. A títol individual, una de les formes de fer-li front és amb el reciclatge dels productes que cada ciutadà consumeix habitualment.

Al llarg del darrer any 2019, la ciutat dels ponts ha encetat diverses campanyes educatives centrades en aquest aspecte i adreçades als centres educatius de la ciutat. Amb elles es tracta de que els joves siguen conscients de la necessitat de separar residus per a evitar contaminar més encara el medi ambient. Unes campanyes que han funcionat, a tenor de les dades de reciclatge presentades pel Consistori. Tot i que la xifra global de residus s’ha reduït de 20.864 a 20.485 tones , el reciclatge d’elements com cartró, vidre, o envasos ha augmentat en 520 tones.

El gran objectiu cara al 2020 és optimitzar també el reciclatge de la resta de residus que composen el gros del volum de brossa a la capital de l’Alcoià. Reduir aquest tipus de residus redundaria en una davallada de la quantitat d’elements que acaben a l’abocador de Xixona. Per això, l’Ajuntament va a activar el cinquè contenidor, que ja funciona a altres poblacions de l’interior com Muro. En ell es recolliran les restes orgàniques per a crear compost, però es farà de forma selectiva. S’instal·laran 35 contenidors marrons per tota la ciutat, amb prioritat per als centres escolars i residències per la quantitat de residus que generen. La resta de població haurà de demanar aquest servei, que requereix d’una total selecció de les restes per a crear el compost, pel que hi hauran, en principi, mil claus. En el futur, qui més brossa orgànica diposite pot obtenir descomptes en la taxa de la brossa.

El cinquè contenidor requerirà de formació per als usuaris per a evitar mesclar elements que perjudiquen el compost.