Inici Alcoi Els locals d’oci d’Alcoi demanen a Generalitat poder obrir amb llicència de...

Els locals d’oci d’Alcoi demanen a Generalitat poder obrir amb llicència de cafeteria i no de pub

309
0
COMPARTIR

La Conselleria de Sanitat Universal ha detectat que una de les principals formes de transmissió del virus és en l’àmbit social. Per això, limitar la proliferació de festes i concentracions de persones, com ocorre amb l’ci noctur, ha sigut una de les primeres mesures preses per la Generalitat Valenciana. Inicialment, la mesura estaria activa durant tres setmanes, per el Consell ha decidit allargar-la altres 3 setmanes més, fins finals del mes de setembre.

Aquest fet suposa un entrebanc per als empresaris de l’oci, que sumant l’Estat d’Alarma i les restriccions adoptades a mitjans d’agost porten pràcticament 5 dels 6 mesos de pandèmia tancats. La situació per a molts d’ells és ja insostenible, fet pel que han demanat a la Generalitat Valenciana ser considerats com a cafeteries. Aquest fet els permetria obrir amb les limitacions de qualsevol altres establiment hostaler.

El sector es sent maltractat després de que se’ls haja considerat com un dels factors de risc de contagi per coronavirus. Asseguren que són els primers en mantenir les mesures de seguretat contra la pandèmia i que no són els culpables de l’augment de casos. De fet, afirmen, el sector va haver de realitzar un gran esforç per a adaptar-se a les mesures de seguretat sanitària.

Una de les possibilitats que han plantejat a l’Ajuntament d’Alcoi per a que les faça arribar a la Generalitat és canviar les llicències de pub a per altres de cafeteria. És una de les possibilitats per a reobrir negocis que no tenen molt més marge per a sobreviure, a pesar de que el Consistori alcoià ha anunciat ajudes al lloguer per a alleugerar la pressió sobre el múscul financer d’aquests establiments.