Home Cultura L’Ajuntament guanya el pleit i adquirirà l’edifici annexe al Teatre Rio iberut

L’Ajuntament guanya el pleit i adquirirà l’edifici annexe al Teatre Rio iberut

314
0
SHARE

El Teatre Rio és la principal superfície cultural de la sub comarca de la Foia de Castalla i s’ubica a la vila d’Ibi. La seua situació, pegat a edificis d’habitatges, ha fet que una de les intencions de l’Ajuntament de la vila joguetera haja sigut des de fa anys comptar amb totes les edificacions que es troben en la mateixa parcel·la. Un fet que, després d’anys de lluites als jutjats, s’ha aconseguit.

Ha sigut gràcies a una sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), que atorga la raó al Consistori per davant de les pretencions dels fins ara propietaris de l’edifici annexe al teatre. L’immoble és una propietat particular per la que els propietaris demanàven més de milió d’euros. Un preu que el tribunal ha reduït a la meitat, pel que l’Ajuntament d’Ibi ja ha aprovat en plenari destinar més de 255.000 euros a la compra de l’immoble.

Aquesta adquisició permetrà a l’administració local iberuda disposar d’un edifici en que dur a terme activitats i tasques previsiblement de caire social o cultural. Tot sense que es descarte ampliar alguna de les possibilitats del Teatre Rio gràcies a l’adquisició de l’immoble conegut popularment com ‘El Pernales’.