Home Alcoià Els menuts alcoians elegeixen on destinar els 25.000 euros dels Pressupostos Participatius...

Els menuts alcoians elegeixen on destinar els 25.000 euros dels Pressupostos Participatius Infantils

464
0
SHARE

La regidora de Democràcia Participativa i Transparència de l’Ajuntament d’Alcoi, Teresa Sanjuan ha anunciat els resultats de les votacions del projecte ‘Educació per a la Participació-Pressupostos Participatius per a la Infància’, projecte de sensibilització i foment de la participació ciutadana per a jóvens en edat escolar. Enguany està enfocat a l’alumnat de sisé de primària dels centres educatius d’Alcoi.

La proposta més votada en l’apartat d’inversió ha estat Il·luminació LED en passos per a vianants amb sensors de proximitat amb un 51,4 %. El pressupost és de 20.000 euros. Pel que fa a l’apartat de despesa corrent la proposta més votada amb un 34,9 % ha estat el taller d’educació viària.

Cal recordar que en els Pressupostos Participatius per a la infància enguany hi ha una novetat amb l’objectiu de donar a conéixer i fer que els joves entenguen com funciona un procés participatiu des del començ i el resultat que poden obtenir, així els pressupostos d’enguany tenen el mateix sistema que el dels adults. El darrer any hi havia una partida de 20.000 euros per a despesa corrent amb la qual van fer diferents activitats, però són iniciatives que no perduren en el temps. Aquest any la partida ha passat a ser de 25.000 euros, dels quals 20.000 seran per a propostes d’inversió i 5.000 de despesa corrent. S’entén com a inversió aquelles despeses destinades a la creació o adquisició de béns materials i que no comporten ni despesa corrent anual ni plurianual, més enllà de les mínimes necessàries per a la seua conservació i manteniment.

El procediment s’ha dut a terme fins que va quedar suspés per la declaració de l’Estat d’Alarma pel Govern central el dia 14 de març, quan solament quedava per realitzar la fase de votació, que ara s’ha dut a terme.

Ha pogut votar tot l’alumnat de les classes de sisé. Hi havia 5 propostes de despesa corrent i 3 propostes d’inversió. Totes elles han sigut treballades pels escolars en la primera fase del projecte al seu centre educatiu. Han pogut fer un vot per estudiant per a cada secció. La votació es va fer en línia mitjançant els centres educatius.

Les propostes de despesa corrent són:
  • Tallers d’art urbà en les escales per fer un mural col·laboratiu dins de la programació de la Mostra d’Art Urbà Urban Skills.
  • Taller d’educació viària en bicicleta amb monitors
  • Tallers de sensibilització entorn de la diversitat funcional
  • Celebració d’una Ecofira
  • Tallers de sensibilització entorn de la diversitat
Mentre que les d’inversió són:
  • Papereres divertides
  • Instal·lació de taules de dibuixar jocs i antivandàliques a l’aire lliure.