Home Destacats AFA Ibi reclama més recursos per a poder atendre a les 15...

AFA Ibi reclama més recursos per a poder atendre a les 15 persones amb Alzhèimer que té en llista d’espera

463
0
SHARE
Centre d'AFA Ibi on atenen a desenes de malalts d'Alzheimer.

L’infermetat d’Alzhèimer és una de les que té una presència important entre les persones majors. Poc a poc, va minvant les seues capacitats cognitives i sensorials, fins el punt que retorna a integrants del col·lectiu de la Tercera Edat en nadons. Una situació que fa pràcticament impossible que puguen dependre d’elles mateixes. També dificulta l’atenció per part dels seus familiars, ja que els que la pateixen requereixen d’atencions especialitzades.

A més, a les comarques de l’interior alacantí existeix una manca de centres on es puguen atendre a les persones que necessiten d’aquestes cures. La immensa majoria d’ells pertanyen a associacions de familiars que busquen finançament de totes les formes possibles per a habilitar un centre que puga curar als afectats. Una d’elles és AFA Ibi, que ha celebrat aquesta passada setmana el Dia Mundial de l’Alzhèimer.

Necessiten més recursos

Ho ha fet amb un caire reivindicatiu per a reclamar a les administracions -des de la local a la nacional- més recursos amb els que poder cobrir la demanda que resgistra. A hores d’ara, l’associació iberuda contra aquesta malatia té 15 persones en llista d’espera per a ser ateses. A nivell general, AFA Ibi ha exigit més investigació per a poder lluitar contra l’Alzhèimer, sempre aprofitant el coneixement que es genera en centres com el que gestiona a Ibi, quasi tots pertanyents associacions AFA.