Inici Alcoi Els millors creadors de robots de tota Espanya estudien a Alcoi

Els millors creadors de robots de tota Espanya estudien a Alcoi

880
0
COMPARTIR

L’equip del Grup de Robòtica i Mecatrònica (GROMEP) del campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València s’ha proclamat aquest passat divendres vencedor del Concurs Nacional de Robots Humanoides (CEABOT 2018), que s’ha celebrat aquesta setmana a Badajoz en el marc de les XXXIX Jornades d’Automàtica, organitzades per la Universitat d’Extremadura.

D’aquesta manera, l’equip de la UPV revalida el títol aconseguit l’any passat i es confirma com a referent nacional, ja que en sis de les últimes set edicions s’ha imposat a la resta de participants.

Com en anys anteriors, els equips participants havien de completar cinc proves amb els seus robots: una cursa d’anada i tornada salvant obstacles; lluita; una carrera pujant i baixant una escaleta amb esglaons de tres centímetres d’altura; una prova de visió en la qual els robots decodificaban codis QR per identificar el major nombre d’obstacles possibles; i una última prova lliure, inclosa per primera vegada aquest any en la competició, en què cada equip mostrava les principals destreses dels seus humanoides.

L’equip de la UPV ha quedat primer en les proves de lluita, visió i escala; segon en la prova d’obstacles, i tercer en la prova lliure. En aquesta última, els robots del GROMEP van mostrar la seva habilitat per seguir una trajectòria entre dues línies.

L’equip de la UPV ha estat format per Jordi Armengol Miralles, estudiant del Grau d’Enginyeria Elèctrica; Julen Morante García, estudiant del Grau d’Enginyeria Mecànica; i Daniel Gaspar Figueiredo, del Grau d’Enginyeria Informàtica. Els tutors han estat els professors Jaume Masià Vañó i Juan Ramón Rufino Valor.