Home Alcoi Els Moros i Cristians més famosos del món, els d’Alcoi, en directe...

Els Moros i Cristians més famosos del món, els d’Alcoi, en directe pels canals del grup ESAP

0
SHARE

Alcoi enceta aquest divendres les seues Festes de Moros i Cristians, declarades recentment com a Bé d’Interès Cultural Immaterial. Un fet que portarà a més de 200.000 persones als carrers de la ciutat, deixant un impacte econòmic de vora 20 milions d’euros. Per als que no puguen viure-ho al carrer, tvA ofereix en directe les Entrades de dissabte per a totes les televisions del grup ESAP. Una retransmissió amb 6 càmeres en alta definició que no deixarà a ningú indiferent.

La ciutat d’Alcoi ultima ja els preparatius per a celebrar les Festes de Moros i Cristians més conegudes arreu del món i que viuen la seua primera jornada en aquesta jornada de divendres. Els actes oficials del calendari fester s’enceten amb el conegut com a Dia dels Músics o Festa del Pasdoble, que aquest divendres portarà a 25 bandes de música a recórrer els carrers cèntrics de la capital de l’Alcoià. Un himne que dirigirà la pianista Trinidad Sanchis, cinquena dona en tota la història de la Festa que té aquest honor. Sota la seua batuta, els alcoians cantaran les lletres de l’Himne de Festes previ a la Nit de l’Olleta.

Però la jornada central dels festejos alcoians tindrà lloc dissabte 4 amb les Entrades cristiana, pel mati, i mora per la vesprada. Unes Entrades en les que es preveu la participació de vora 12.000 persones, a més de la presència com a espectadors de més de 200.000 persones. Totes elles podran admirar el pas de les 28 filaes que participen dels festejos, acompanyades per 65 bandes de música, set grups de ball i desenes de carrosses i plataformes per a escenificar la lluita per la ciutat que va tindre lloc al 1276.

Per a totes aquelles persones que no puguen estar als carrers alcoians, tvA oferirà en directe i per a totes les televisions que composen el grup ESAP el gran espectacle de les Entrades d’Alcoi. Serà en dos torns: les tropes cristianes pel matí i les mores per la vesprada. Totes elles desfilaran per davant dels seus ulls gràcies a l’ampli desplegament tècnic i humà que tvA ha preparat, i que inclou ??? càmeres d’alta definició distribuïdes estratègicament per a que no s’escape res als espectadors.

Les Festes continuaran fins el proper dilluns 6, amb la jornada de diumenge dedicada al patró de la ciutat, Sant Jordi; i la pròpia de dilluns a escenificar la batalla d’arcabusseria entre les tropes Jaume I i Al-Azrac amb més de 3.000 quilos de pólvora.

Aquesta edició dels festejos és la primera que es celebra sota la qualificació integral dels Moros i Cristians alcoians com a Bé d’Interès Cultural Immaterial, a banda de la ja rebuda d’Interès Turístic Internacional.