Home Destacats Els No Adscrits i assessors ex de C’s renuncien a les seues...

Els No Adscrits i assessors ex de C’s renuncien a les seues competències en la Diputació d’Alacant

236
0
SHARE

L’eixida la passada setmana del Diputat d’Infraestructures del grup polític de Ciutadans (C’s) a la Diputació d’Alacant va provocar també la de la Diputada de Cultura. Tant Javier Gutiérrez com Júlia Parra van ser qualificats llavors per la que fins eixe moment havia sigut la seua formació com a “trànsfugues“. En un primer moment, l’equip de govern provincial del que formaven part junt amb 14 diputats del PP va eixir en la seua defensa. Tant ells com els seus assessores mantindrien els seus càrrecs tot i les amenaces dels grups de l’oposició de portar el cas als tribunals.

Però, poques jornades després, el treball dels serveis tècnics i jurídics de l’ens provincial han desaconsellat eixe fet, ja que es podria incórrer en un delicte de prevaricació i malversació de fons públics. És part del Pacte Antitransfuguisme signat pels partits polítics en l’any 1998, i que ha acabat provocant la renúncia dels diputats ara No Adscrits a les seues responsabilitats en Diputació. Cosa que també afecta als 8 assessors amb que tots dos comptaven, el salari dels quals  arribava als 400.000€.

Redistribució de competències

La renúncia de Parra –que també era Vicepresident 1ª- i Gutiérrez obliga a remodelar l’equip de govern que encapçala el candidat del PP a les autonòmiques, Carlos Mazón. Així, Juan de Dios Navarro assolirà també Cultura i Transparència; mentre que Alejandro Morant farà allò propi amb les àrees d’Infraestructures i Assistència a Municipis.

El pas al grup de No Adscrits dels dos ex de C’s ha provocat la desaparició de la formació taronja a la Diputació. Tot i això, els dos diputats provincials seguiran mantenint eixa condició durant els dos mesos que resten de legislatura. Pel moment es desconeix què els depararà el futur immediat, amb unes eleccions que determinaran la composició de la Diputació d’Alacant el proper 28 de maig.

En defensa de Parra i Gutiérrez

Des de l’ens provincial han defensat la trajectòria dels dos ex integrants de l’equip de govern, amb especial èmfasi en l’àrea de Cultura que fins ara ha encapçalat Júlia Parra. De fet, tant ella com Javier Gutiérrez han comunicat a Mazón la decisió de deixar les seues competències després d’acompanyar les primeres peces de la mostra dels Guerrers de Xi’an en la seua arribada al Museu Arqueològic Provincial (MARQ).