Home Alcoi L’Ajuntament licita la rehabilitació d’un edifici al carrer Sant Maure d’Alcoi per...

L’Ajuntament licita la rehabilitació d’un edifici al carrer Sant Maure d’Alcoi per a destinar-lo a lloguer social

0
SHARE
Edifici que serà rehabilitat al carrer Sant Maure 13 d'Alcoi.

L’Ajuntament d’Alcoi ha licitat la rehabilitació d’un edifici municipal en el número 13 del carrer Sant Maure per a cedir-lo en règim de lloguer a col·lectius amb dificultat d’accés a l’habitatge.

El projecte, que ix a licitació amb un pressupost base de 390.383,48 euros, està cofinançat al 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional en el marc del Programa Operatiu Pluriregional d’Espanya FEDER 2014-2020. Així mateix, compta amb una ajuda de 42.788,95 euros -10’96% respecte del preu total de contracte- procedent del conveni entre la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament d’Alcoi per a la gestió de l’Actuació de Regeneració i Renovació Urbana d’Alcoi (ARRU). La resta de l’import -un 39’04%- serà finançat amb fons municipals.

La Regidora d’Habitatge, Maria Baca, detalla que “aquesta actuació pertany a una de les línies de l’EDUSI-Alcoidemà, centrada en la regeneració física i social mitjançant la rehabilitació d’habitatges municipals. Principalment, la idea és oferir-les en règim de lloguer a col·lectius amb més dificultat d’accés a l’habitatge, sobretot les persones joves i les persones majors de 65 anys”

Rehabilitar i fer habitable l’immoble

Les obres consisteixen en la rehabilitació i implantació de l’ascensor i inclouran la redistribució interior de l’edifici per a la configuració dels nous habitatges -una per planta- i dels espais comuns. També s’escometran millores de l’envolupant tèrmica de l’edifici amb la consegüent millora del confort i reducció del consum energètic. Per a la seua execució, l’empresa adjudicatària comptarà amb un termini de nou mesos, a comptar des de la data de la signatura de l’acta de replanteig.

D’altra banda, s’intervindrà en determinades estructures horitzontals per a permetre el compliment de la normativa vigent relativa a accessibilitat, es preservarà la façana principal i es repararà i adequarà la façana posterior.